Τοπικά

Γιορτή για την Τρίτη Ηλικία στο Γηροκομείο Βόλου 

Τραγούδι, χορός και χαμόγελα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του Γηροκομείου Βόλου χθες στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιδρύματος, στη γιορτή χαράς με τη συνοδεία μουσικής ορχήστρας και παρέα με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Με χαμόγελα γέμισε χθες η αίθουσα του Γηροκομείου Βόλου στη γιορτή των Χριστουγέννων για τους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος, ενώ ο διευθυντής του κ. Ιωάννης Τρυφωνόπουλος έκανε λόγο ουσιαστικά για την ανάγκη όλοι μαζί να γίνουμε μία αγκαλιά για το Γηροκομείο. Σε δηλώσεις τόνισε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Ιδρύματος, για θετικό πρόσημο στα οικονομικά και για την πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης του Γηροκομείου Βόλου, το οποίο φιλοξενεί περίπου 130 ηλικιωμένους.

Ο κ. Ιωάννης Τρυφωνόπουλος τόνισε ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ενώσαμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και με τη στήριξη της ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση» για να συμπληρώσει πως πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία θέλει πολύ κόπο. «Όλοι μαζί προσπαθήσαμε για αυτή τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, θέλοντας να βγει κάτι καλό, μαζί με τη βοήθεια βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων» σημείωσε ο διευθυντής του Γηροκομείου Βόλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή τη φάση της ζωής τους οι ηλικιωμένοι θέλουν να νιώσουν σημαντικοί και ότι ακόμα μπορούν να προσφέρουν.
Το Γηροκομείο Βόλου σήμερα φιλοξενεί περίπου 130 άτομα της Τρίτης Ηλικίας, από τα οποία τα 45 είναι αυτοεξυπηρετούμενα, τα 45 μη αυτοεξυπηρετούμενα και τα 38 βρίσκονται σε μία ενδιάμεση κατάσταση.

 

Όσον αφορά στο αν η τοπική κοινωνία ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Γηροκομείου Βόλου, σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή, ο ίδιος ανέφερε πως η τοπική κοινωνία ανταποκρίνεται, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» σημείωσε.
Το πρόσημο στα οικονομικά του Ιδρύματος είναι θετικό, ενώ ο κ. Ιωάννης Τρυφωνόπουλος δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, «αρκεί να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο οι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, αλλά και το ελληνικό κράτος».

Σε ό,τι αφορά στον απολογισμό του έτους ο διευθυντής του Ιδρύματος ανέφερε πως «ήδη από τον Ιούλιο του 2019 μπήκαμε στη ρύθμιση για τις εργοδοτικές εισφορές, ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ, και εξυπηρετούνται κανονικά οι δόσεις, κάποιες οφειλές προς τους εργαζόμενους διεκπεραιώνονται βάσει του προγράμματος που υπάρχει, ενώ η μισθοδοσία του προσωπικού δίνεται κανονικά μετά το πέρας κάθε μήνα».
Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «απόλυτα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει εξυγιανθεί το Ίδρυμα, αλλά είμαστε σε πορεία εξυγίανσης, αλλά και ανάπτυξης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το