Τοπικά

Γιορτή για τα δικαιώματα των παιδιών στο 13ο Δημοτικό

13o dimotiko 1

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου οι μαθητές του Γ1 και του Ε3 τμήματος διοργάνωσαν μια γιορτή για τα δικαιώματα των παιδιών. Οι μαθητές της Γ1 τάξης παρουσίασαν μια παραμυθοϊστορία, όπου γνωστοί ήρωες παραμυθιών ζωντάνεψαν και πέρασαν το δικό τους μήνυμα για την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την αγάπη, την προστασία, αξίες δηλαδή στις οποίες όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα. Οι μαθητές της μεγαλύτερης τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο μέσα από το οποίο θίγονταν σύγχρονα προβλήματα, όπως η ειρήνη, το προσφυγικό, ο σχολικός εκφοβισμός, οι κίνδυνοι του διαδικτύου, η οικονομική κρίση και οι συνέπειες τους στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Μαζί με τα παιδιά τραγούδησε και ο ανερχόμενος Βολιώτης τραγουδοποιός, Ιορδάνης Σιδηρόπουλος. Το τραγούδι του «Τα παιδιά του δρόμου» ενθουσίασε τους μαθητές, αλλά και τους μεγάλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παράλληλα λειτούργησε κι ένα παζάρι με προϊόντα της Unicef για να ενισχυθεί το έργο της.
Την εκδήλωση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Αδάμου Θάλεια και Τσαλαβρέτα Λία. Την μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε η μουσικός του σχολείου Γαρουφαλλιά Τίγκα.

13o dimotiko 2

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το