Χωρίς κατηγορία

Γιορτή για τα 102 χρόνια του Συνεταιρισμού Ν.Αγχιάλου “Η Δήμητρα” με επετειακό τσίπουρο

Ένα καινούργιο τσίπουρο με επετειακό χαρακτήρα λανσάρει στην αγορά ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Ο λόγος για το «18», με την επωνυμία του νέου προϊόντος να παραπέμπει στο 1918, τιμώντας έτσι την ιστορία του συνεταιρισμού που ιδρύθηκε πριν από 102 χρόνια.
Η ετικέτα του «18» παραπέμπει ευθέως στην υπεραιωνόβια πορεία της «Δήμητρας», αφού το σύμβολο του οκτώ αντεστραμμένο θυμίζει δύο μηδενικά, που σχετίζονται άμεσα με τα πρώτα εκατό χρόνια ζωής του συνεταιρισμού (1918-2018). Ο πρόεδρος της «Δήμητρας», κ. Γιάννης Κίτσιος μίλησε για το καινούργιο τσίπουρο και τις προσδοκίες που υπάρχουν για το «18», που προστέθηκε στη μεγάλη γκάμα προϊόντων του Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου.

«Πρόπερσι κλείσαμε εκατό χρόνια ζωής και γιορτάσαμε παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι αποφασίσαμε να βγάλουμε ένα καινούριο τσίπουρο, που θα είναι πολλαπλής απόσταξης και θα κυκλοφορήσει σε όλες τις συσκευασίες, όπως το «Θεσσαλικό τσίπουρο». Το «18» ήρθε για να μείνει, όπως και όλα τα προϊόντα μας άλλωστε», επισήμανε ο κ. Κίτσιος.
Για τους λάτρεις των ποιοτικών αποσταγμάτων, το «Θεσσαλικό τσίπουρο» πολλά χρόνια τώρα έχει περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ κατέχει σημαντικό μερίδιο στην τοπική αγορά. Το καινούργιο τσίπουρο έρχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του τσίπουρου, προσφέροντας μία ιδιαίτερη γευστική επιλογή. Με γλυκάνισο ή χωρίς, ο κ. Κίτσιος υπογράμμισε ότι το «18» έρχεται να καλύψει όλα τα γούστα και κάθε γουλιά του αποτυπώνει την πλούσια παράδοση του Συνεταιρισμού, που σήμερα αριθμεί 150 αμπελουργούς ως μέλη, ενώ άλλοι 45 άνθρωποι εργάζονται στο εργοστάσιο οινοποίησης.

Το καινούριο τσίπουρο είναι προϊόν απόσταξης της ποικιλίας Μοσχάτο, που διαθέτει πλούσιες αρωματικές ιδιότητες και καλλιεργείται στους αμπελώνες της Νέας Αγχιάλου. Επιλέγοντας τα πλέον εκλεκτά σταφύλια, όπως τόνισε ο πρόεδρος της «Δήμητρας», το «18» ξεχωρίζει με τη γεύση του: «Ο πήχης της ποιότητας μπαίνει πολύ ψηλά με το συγκεκριμένο τσίπουρο. Το Μοσχάτο κάνει τη διαφορά και γενικότερα δώσαμε μεγάλη βάση στις πρώτες ύλες που φτάνουν στο αποστακτήριο, για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα».
Κλείνοντας, ο Γιάννης Κίτσιος, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου πολλά χρόνια τώρα και έχει καταφέρει να τον αναδείξει ως έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της ελληνικής οινοποιείας, αποκάλυψε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και παλαιωμένο τσίπουρο «18» για ακόμη πιο δυνατές γευστικές εμπειρίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το