Τοπικά

Γιορτή από τα παιδιά για τα παιδιά… το Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας (photos)

Άνοιξε προχθές την αυλαία του το Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών των ΚΔΑΠ του Δήμου Βόλου. Προχθές το πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξαν δύο εκδηλώσεις, η πρώτη από τα ΚΔΑΠμεΑ με μια κουκλοθεατρική παράσταση και η δεύτερη με τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα κεραμικής και ζωγραφικής από τα παιδιά από τα ΚΔΑΠ και το Στέκι Παιδιού.


Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Βασδέκειο και κεραμίστρια κ. Κατερίνα Χαραλάμπους σημείωσε για το Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ότι αποτελεί το επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται όλο τον χρόνο στα ΚΔΑΠ, παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα.

Στην έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής αντιπροσωπεύονται τα αντίστοιχα εργαστήρια των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τα αντίστοιχα εργαστήρια. «Το Φεστιβάλ αποτελεί μία γιορτή από τα παιδιά για τα παιδιά» ανέφερε η κ. Κατερίνα Χαραλάμπους.
Σύμφωνα με την ίδια, το Φεστιβάλ αποτελεί μία γιορτή για τα παιδιά, ώστε να χαρούν, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, να ανταλλάξουν τις ιδέες τους κ.λπ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προβάλει την παιδική τέχνη ως μορφή έκφρασης των παιδιών, ενώ παράλληλα να καταδείξει την απόλυτα επιστημονική, παιδαγωγική και συνάμα ανθρωποκεντρική δουλειά που γίνεται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Βόλου. Παράλληλα αποτελεί ένα γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να ψυχαγωγηθεί με ποιοτικές δράσεις και εκδηλώσεις, όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές.


Στη γιορτή συμμετέχουν πάνω από 800 παιδιά από όλα τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ (Αμπελοκήπων, Βασδέκειο, Κάτω Λεχωνίων, Νεάπολης, Πορταριάς, Προσφυγικών, ΚΠΑΔμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας) και το Β’ ΚΔΑΠ Βόλου και το Στέκι Παιδιού.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου και είναι ανοιχτή καθημερινά 3 μ.μ. – 9 μ.μ. και κάθε Σάββατο 10 π.μ. – 3 μ.μ.
Πρόγραμμα: Τετάρτη 29 Μαΐου, ώρα 18.30, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, κλειστό θέατρο, μουσικοθεατρική παράσταση «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», Πέμπτη 30 Μαΐου, ώρα 18.30, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (εξωτερική εκδήλωση στον χώρο στάθμευσης οχημάτων), διαδραστικό παιχνίδι «Ταξιδεύοντας στις Σποράδες», Σάββατο 1 Ιουνίου, ώρα 19.30, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, κλειστό θέατρο, μουσικοθεατρική παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη», Δευτέρα 3 Ιουνίου, 18.00, γήπεδο Αθλητικού Κέντρου «Βασδέκειο», χορευτικό δρώμενο «Ο χώρος αλλιώς – κινούμενα σώματα», Δευτέρα 3 Ιουνίου, ώρα 18.30, γήπεδο Αθλητικού Κέντρου «Βασδέκειο», διοργάνωση αγωνισμάτων «Ξεπέρασε τον εαυτό σου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το