Τοπικά

Γιορτάζεται το Σάββατο η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης στις Μηλιές

Η επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης της Θεσσαλομαγνησίας θα εορταστεί το Σάββατο 22 Μαϊου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που διογανώνει τις εκδηλώσεις, αρχικώς, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δγημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στην Θεία Λειτουργία θα ψάλει κλιμάκιο του Βυζαντινού χορού του Μουσικού Σχολείου Βόλου, υπό την διεύθυνση του Υποδιευθυντού και Καθηγητού Βυζ. Μουσικής κ. Ευαγγέλου Παυλίδη, Θεολόγου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρ. Υπουργός και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ “Ορθόδοξη Μαρτυρία” και το κανάλι της Μητροπόλεως στο youtube.
Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους Ανθίμου Γαζή, στον αύλειο χώρο της ιστορικής Βιβλιοθήκης των Μηλεών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το