Τοπικά

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο – Δείτε photos

Με “σύμμαχο” τον ηλιόλουστο καιρό και τηρουμένων των μέτρων γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στον Βόλο, ενώ υπήρξε κόσμος που κατέβηκε κάτω και με μάσκες παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και ακολούθησε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας Βαπτίσεως του Κυρίου στην οδό Αγ. Νικολάου κάτω από τον Ιερό Ναό, με κατάληξη την παραλία, όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία πολιτικών και τοπικών Αρχών της πόλης.

Για τον Τίμιο Σταυρό έπεσαν στη θάλασσα επτά άτομα εκ των οποίων μία γυναίκα η οποία βούτηξε για πρώτη φορά.

Μητροπολίτης Δημητριάδος

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μετά τον αγιασμό των υδάτων τόνισε μεταξύ άλλων “αξιωθήκαμε τουλάχιστον φέτος, έστω και με λιτότητα και με μέτρα να φτάσουμε μέχρι εδώ, για να αγιαστούν τα ύδατα, να αγιαστεί η θάλασσα, το δώρο του Θεού στην πόλη μας, στον τόπο μας, σ’ ολόκληρη την πατρίδα μας.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχηθώ και προσεύχομαι να δώσει ο Θεός τέλος σ’ αυτή την πανδημία, σ’ αυτή την παιδαγωγία. Θέλει να δώσει τέλος εφόσον εμείς φανούμε ταπεινοί, όπως ο Κύριός μας που ταπεινά βαπτίστηκε στον Ιορδάνη, όντας Θεός. Ζητάει από εμάς την ελάχιστη ταπείνωση να ακούσουμε στην ενότητα, να πειθαρχήσουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι είναι ημέρα ενότητας, αφού όπως είπε “ενώνεται η γη με τον ουρανό, ο Θεός με τον άνθρωπο και συμπλήρωσε ότι θέλει να κρατήσουμε την ενότητα μεταξύ μας, άρχοντες και λαός, γιατί έχουμε ανάγκη αυτή την ενότητα και για την επόμενη μέρα γιατί θα φύγει η πανδημία και πρέπει να είμαστε όλοι υγιείς για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη της επόμενης μέρας, να στηρίξουμε ανθρώπους ψυχικά, να κρατήσουμε τους ανθρώπους με την ελπίδα και να έχουν εργασία, για να εργάζονται, να κρατήσουμε την πατρίδα μας ζωντανή και ελεύθερη”.

Βουλευτές

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος ευχήθηκε καλή φώτιση σε όλους ηγεσία και πολίτες κι όπως είπε “με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να σφυρηλατήσουμε την αναγκαία ενότητα που είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της χώρας. Η ενότητα χρειάζεται και για την πανδημία να συνεργαστούμε όλοι μαζί χωρίς μηνύματα διχασμού, ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και να είναι οι τελευταίες γιορτές με πανδημία”.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Λιούπης  έκανε λόγο για μια μεγάλη δεσποτική γιορτή της χριστιανοσύνης κι όπως είπε “ο αγιασμός είναι το καθαρτήριο της ψυχής και του σώματος, της ψυχής από τα διαμόνια που έχουμε μέσα μας και του σώματος από τις ασθένειες. Το φως νίκησε το σκοτάδι. Ο φωτισμός να έρθει στον καθένα μας να είμαστε ταπεινόφρονες, να έχουμε αγάπη, αλληλεγγύη, φιλανθρωπιά και στους άρχοντες, τους ηγέτες των λαών να συνεργαστούν για την ευημερία των λαών”.

Για την πανδημία εκτίμησε ότι μπορεί να αυξάνονται τα κρούσματα και κάποια να μετατραπούν σε νοσηλείες χωρίς όμως να αυξάνονται αυτοί που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. “Φαίνεται ότι αυτοί που εμβολιάστηκαν είτε το περνάνε ελαφρά είτε είναι ασυμπτωματικοί. Οι συνάδελφοί μου άντεξαν σε πιο δύσκολα και θα αντέξουν και σε αυτό” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία ψυχής και σώματος κι όπως είπε “Το φως ας φωτίσει όλους να ενωθούν και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τον ιό της κερδοσκοπίας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Να φωτιστούν όλοι εκείνοι παίρνουν αποφάσεις κι εκείνοι που εκτελούν αποφάσεις και δουλεύουν προς όφελος του κοινού καλό γιατί, όλοι έχουμε στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων. Να πάμε τη Θεσσαλία υψηλότερα με πρωτόκολλα εργασίας και συνεργασίας”.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι “μας ανησυχεί πολύ γιατί το μεγάλο πικ θα γίνει τέλος μήνα κι ανησυχώ για την ανθεκτικότητα των νοσοκομειακών μονάδων. Έχουμε δουλέψει για να τα εξοπλίσουμε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι “Σήμερα ανοίγουν οι ουρανοί και να κάνουμε ευχές και να ευοδωθούν με φως στην ψυχή μας, στα λόγια μας, υγεία και του χρόνου να μην χρειάζεται να φοράμε τις μάσκες”.  Η κ. Κολυνδρίνη, δεν έκρυψε την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί και να θωρακιστεί και να μην γίνει άρση της αυστηρότητας των μέτρων.

Χρήστος Μπάρδας – Μυρτώ Μανιάκη

Ο 44χρονος Χρήστος Μπάρδας ωρομίσθιος στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου και σε ερευνητικό πρόγραμμα του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν η έκτη φορά που βούτηξα και τον αξίωσε ο Θεός να πιάσει τον σταυρό. Ευχήθηκε καλό φωτισμό σε όλο τον κόσμο, υπομονή κι επιμονή και πολλές διπλές χαρές σε όλους. Όπως είπε “Όσο μου δίνει δύναμη ο Θεός θα συνεχίζω να βουτάω. Θέληση να υπάρχει”.

Η 28χρονη Μυρτώ Μανιάκη ήταν η πρώτη φορά που βουτούσε καθώς τώρα ήρθε κι εγκαταστάθηκε στον Βόλο, καθώς συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως είπε “ήθελα να το δοκιμάσω τουλάχιστον να έχω την ευχή του Θεού και του Μητροπολίτη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το