Αθλητισμός

Γιόρτασε 70 χρόνια ιστορίας ο ΟΕΑ/ΝΑΒ σε ειδική εκδήλωση με βραβεύσεις

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην μεγάλη εκδήλωση του ΟΕΑ/ΝΑΒ για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Αυτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιελάμβανε την κοπή της βασιλόπιτας και τη βράβευση των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου που διακρίθηκαν μέσα στο 2019.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος-ποιήτρια Ανδρομάχη Κομνού, ενώ υπήρξε και μουσική ένδυση με την τραγουδίστρια της τζαζ Ελευθερίας Μυτιλιού -πρώην αθλήτρια του Ομίλου- συνοδευόμενη από τον σαξοφωνίστα Βασίλη Ηλία.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ενώ μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, η πρώην υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Απόστολος Νάσιος, εκπρόσωπος της βουλευτή Ζέττας Μακρή, η ειδική σύμβουλος του υπουργείου οικονομικών Ελένη Κοπάνου, εκπρόσωπος της Λιμενάρχη Βόλου και ο π. Απόστολος Θάνου πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος.
Επίσης, διαβάστηκαν χαιρετισμοί των βουλευτών Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου.

Φυσικά, τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολος Καζάκης, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή στα 90 χρόνια προσφοράς του Ομίλου στον βολιώτικο ναυταθλητισμό. Μεταξύ άλλων είπε:
«Το 1950 ιδρύθηκε ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Βόλου στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου από τους ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής με την επωνυμία Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Βόλου (Σ.Ε.Α.Β.) Από το 1962 αρχίζει η δραστηριότητά του στον ναυταθλητισμό κόντρα στο τοπικό κατεστημένο με την υποβρύχια δραστηριότητα και την τεχνική κολύμβηση μακρινών αποστάσεων ως μέλος της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ. και μέχρι το 1977 έχει πολλές Πανελλήνιες διακρίσεις.
Τη χρονιά αυτή αλλάζει επωνυμία σε «Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου» (ΟΕΑ/ΝΑΒ) και το 1979 γίνετε μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (Ε.Κ.Ο.Φ.) καλλιεργώντας αρχικά την κλασσική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση και αργότερα την συγχρονισμένη κολύμβηση και τις καταδύσεις. Το 1981 έγινε μέλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.) με δυναμική παρουσία στο άθλημα ανάμεσα στους μεγάλους και Ιστορικούς συλλόγους της Ελλάδας. Το 1986 γίνετε μέλος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) και αρχίζει την ανοδική του πορεία και στο άθλημα αυτό.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, με την συνεχή ανοδική του πορεία προσέθεσε χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, με συμμετοχή σε τέσσερις Ολυμπιάδες και αποκορύφωμα την Ολυμπιακή νίκη των κωπηλατών Βασίλη Πολύμερου και Νίκου Σκιαθίτη το 2004, την 4η Ολυμπιακή νίκη του Στέργιου Παπαχρήστου και με τις Παγκόσμιες και Πανελλήνιες Νίκες των αθλητών όλων των τμημάτων του.

Με στόχους την κοινωνικοποίηση, τη χαρά στην άθληση και τον καθαρό αθλητισμό, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ διαθέτει σήμερα αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών στα έξι ενεργά ναυταθλητικά τμήματα, που υποστηρίζονται και αθλούνται από επιλεγμένους και έμπειρους προπονητές, προβάλλοντας με τις επιδόσεις τους την Μαγνησία σε όλο τον κόσμο».
Επίσης, έγινε αναφορά στο έμβλημα του συλλόγου και στην προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του συλλόγου με την έκδοση βιβλίου: «Το έμβλημά του Ομίλου είναι ο γλάρος της θάλασσας και έγινε σε σχεδιασμό του αείμνηστου Γιάννη Ζέπου με φόντο το γαλανό της ελληνικής θάλασσας. Επίσης, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να καταγραφεί η μεγάλη ιστορία του Ομίλου, με διηγήσεις, φωτογραφίες από το 1950 τα ονόματα των ιδρυτών, των διοικητικών συμβουλίων, των προέδρων των αθλητών, προπονητών και δωρητών, ώστε σε μία ειδική εκδήλωση να παρουσιασθεί ολοκληρωμένη η ιστορία του μεγάλου αυτού συλλόγου και να καταγραφεί σε βιβλίο-αφιέρωμα στον ΟΕΑ/ΝΑΒ που κλείνει φέτος αισίως τα 70 του χρόνια».

Οι βραβεύσεις
Η εκδήλωση περιελάμβανε και βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου που διέπρεψαν την περασμένη χρονιά. Αναλυτικά, οι βραβευθέντες:
Κωπηλασία: Γιάννης Καλανδαρίδης, Δημήτρης Ζωγράφος, Βασίλης Μπαρούτας, Ελένη Βαρελοπούλου, Αγγελική Αραμπατζή, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Αδάμ, Αθανάσιος Πολυμέρου, Αναστασία Καλανδαρίδη, Έλενα Αγιώτη, Βασίλης Κουκουτής, Δημήτρης Καπουρτίδης, Θεόδωρος Καραρρήγας, Ανδρονίκη Ευθυμιοπούλου, Αθανάσιος Δαλίδης, Σταμάτης Αγγελής, Ιωάννα Μπιτζηλαίου, Αποστολία Σάμιου, Δημήτρης Διαμαντάκος, Γρηγόρης Σχιζοδήμος, Αντώνης Βαλσάμης, Παναγιώτης Αγαπητός, Γιάννης Αδάμ, Γιάννης Αγαπητός, Δημήτρης Γλιάτης, Ειρήνη Βαρελοπούλου, Άσπα Γιάννου, Αθανασία-Μαρία Βαλσάμη, Γιώργος Τσίρτογλου, Μάριος Αργύρης, Απόστολος Ξαφογιάννης, Νίκος Βαλσάμης.
Κολύμβηση (αγωνιστική ομάδα): Θανάσης Μακρής, Πηνελόπη Προβίδα,
Δημήτρης Σφέτσος-Φλαμπούρης, Δροσιά Καπάλα, Απόστολος Μπαράκος,
Θεοδώρα Κανέλλου, Θάλεια Υφαντίδη, Μαρία Γκινάρι, Νικόλας Καπάλας, Δημήτρης Σταματίου, Ορφέας Υφαντίδης.
Κολύμβηση (προαγωνιστική ομάδα): Ελένη Ιωνά, Ιωάννα Ασήμου, Απόστολος Αλεξίου, Ιώ Καραμάνου, Παντελής Μιχαηλίδης, Λυδία Γιαννακού.
Κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων: Θανάσης Μακρής, Αναστασία Παπαδημητρίου, Ελένη Ασήμου, Δημήτρης Σταματίου.
Κολύμβηση (ομάδα παλαιμάχων): Αιμιλία Στέλιαρου, Θεμιστοκλής Μιχαηλίδης, Απόστολος Φούρναρης, Χρήστος Ροβίθης, Κατερίνα Ζώτσικου, Αγγελική Καμπούρογλου, Χρυσόστομος Σαρακατσιάνος.
Υδατοσφαίριση γυναικών: Στεφανία Γιάνναρου, Γεωργία Γιάνναρου, Ξένια Χατζηιωάννου, Ανατολή Καρούτη, Ελεάνα Βαμβάκου, Ραφαέλα Μίνγκο, Κωνσταντίνα Ευφραίμογλου, Βάσω Πατρώνη, Αποστολία Μελέτη, Μαρία Οικονόμου, Κατερίνα Μεφσούτ, Λίλα Νικολάου, Ειρήνη Μαντά, Ελένη Γκατζούνα, Τάνια Κωνσταντινίδου.
Ερασιτεχνική αλιεία: Δήμος Παπαζήσης, Κώστας Παπαζήσης.
Ειδικές βραβεύσεις: Ο Δημήτρης Μπασματζής για την προσφορά του στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο προπονητής Λάμπρος Καρύδας για την άνοδο της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης και οι προπονητές Συμεών Σάμιος, Σοφία Τάσιου και Όλγα Τσόγκα για την ανάδειξη του ΟΕΑ/ΝΑΒ στην 3η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το