Ελλάδα

Γιόρτασαν την Κυριακή των Βαΐων με «μυκονιάτικο χασάπικο» στο παλιό λιμάνι

Η Μύκονος έχει αποδειχτεί ο κατάλληλος προορισμός για όποιον αναζητά ένα μέρος, για να διασκεδάσει.

Το νησί τηρεί τις παραδόσεις, όπως διαπιστώνει κανείς από τις πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται ανά διαστήματα στο νησί.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πάσχα, την Κυριακή των Βαΐων διοργανώθηκε στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου ένα χορευτικό γλέντι, προκειμένου να αναδειχθεί το «μυκονιάτικο χασάπικο».

Αυτό που το διαφοροποιεί από το κλασικό χασάπικο, είναι η μεγαλύτερη ποικιλία των φιγούρων, οι οποίες μάλιστα, είναι και πιο δύσκολες από αυτές που γνωρίζουμε.

Δεκάδες ερασιτέχνες χορευτές φόρεσαν την παραδοσιακή ναυτική τραγιάσκα του νησιού και χόρεψαν, μπροστά στο λιμάνι, κερδίζοντας το χειροκρότημα του πλήθους που είχε μαζευτεί.

Το χορευτικό δρώμενο οργάνωσαν ο επαγγελματίας χορευτής, Γιάννης Βλασόπουλος, μαζί με τη σύζυγό του, Άννα, οι οποίοι διδάσκουν τον εν λόγω χορό.

Δείτε το βίντεο:

<iframe src=”https://mykonoslive.tv/external/player/index.php?video=1681040617″ style=”border: none; overflow: hidden; max-width:850px; height:450px; width:100%” scrolling=”no”></iframe>

https://www.protothema.gr/life-style/article/1358966/mukonos-giortasan-tin-kuriaki-ton-vaion-me-mukoniatiko-hasapiko-sto-palio-limani-tis-mukonou/

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το