Τοπικά

Γιώργος Κύρτσος από τον Βόλο: Επτά τουλάχιστον ευρωβουλευτές θα εκλέξει η ΝΔ 

Την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα εκλέξει τουλάχιστον επτά ευρωβουλευτές στις ευρωεκλογές του Μαίου, παρ’ ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα καταγράψει μείωση δύναμης, εξέφρασε χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.
Ο κ. Κύρτσος μιλώντας στη «Θ» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ θα είναι περίπου 170 και μαζί με του Όρμπαν (Ουγγαρία), γύρω στους 180, ωστόσο τόνισε ότι «με τον κ. Όρμπαν δεν βλέπω να συνεννοούμαστε».

Πρόβλεψε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα καταγράψει μείωση του αριθμού των ευρωβουλευτών του, καθώς έχουμε και το Brexit και την αποχώρηση των Εργατικών και τόνισε ότι ο ρόλος της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΕΛΚ θα είναι ενισχυμένος, σε μια συμπαράταξη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Προέβλεψε ακόμη άνοδο της ακροδεξιάς και των ευρωσκεπτιστικών δυνάμεων, επισημαίνοντας πως το πολιτικό σκηνικό στο νέο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι πιο σύνθετο.
Χαρακτήρισε το Brexit στρατηγική καμπή και μίλησε για κρίση αξιοπιστίας της Ε.Ε.
Ο κ. Κύρτσος επισκέφθηκε χθες τις βιομηχανίες ΕΨΑ και ΕΒΟΛ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Μαγνησία.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φυσικός, ΜΒΑ γενικός διευθυντής της Ο.Π. Ιπποφαές Ελλάς κ. Ν. Δούκας τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι δυναμικές και εναλλακτικές καλλιέργειες όπως το Ιπποφαές, έχουν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά πρέπει να είναι προσεκτικοί οι παραγωγοί, πρέπει να προσέχουν το κόστος παραγωγής, την απορροφητικότητα της αγοράς. Οι παραγωγοί πρέπει να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγών, για να πάνε σε στοχευμένες αγορές.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, π. βουλευτής Λευκάδος της Ν.Δ. και διοικητής του ΟΓΑ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον πρωτογενή μας τομέα η προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών, μέσω των οποίων θα δοθεί η δυνατότητα στην αγροτική οικονομία να μετασχηματιστεί έξυπνα, αξιοποιώντας την γνώση και την καινοτομία, να συγχρονιστεί με τις παγκόσμιες τάσεις των αγορών και να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και αειφορικής ανάπτυξης. Και η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτό». Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Κύρτσος, ενώ συντονίστρια ήταν η κ. Ζέττα Μακρή, π. υφυπουργός Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το