Τοπικά

Γιώργος Καρανίκας: Διαρκές το αίτημα των εμπόρων για σταθερό φορολογικό σύστημα

Με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συνομίλησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας, που βρέθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για να ακούσει τα θέματα που απασχολούν τον επαγγελματικό κλάδο.
Όπως ανέφερε ο κ. Καρανίκας,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι  είναι πολλά και διαχρονικά. ” Έχουμε μια νέα κυβέρνηση και πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια αιτήματα. Τα προβλήματά μας πρέπει να αναδειχθούν και να λυθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα” είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι ένα θέμα που απασχολεί τους εμπόρους είναι το αίτημα για φορολογικές ελαφρύνσεις.

“Οι υποσχέσεις που έχουμε είναι ότι μέχρι 10 Αυγούστου θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο” πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ακόμη πως μόνιμο και διαρκές το αίτημα των εμπόρων είναι η ύπαρξη ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. «Ελπίζουμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα να επιτευχθεί καθώς είναι σημαντικό για έναν υγιή ανταγωνισμό στο μικροεπιχειρείν”.
Τα άλλα προβλήματα που ανέδειξε ο κ. Καρανίκας αφορούν τους ακατάσχετους λογαριασμούς και  τις 120 δόσεις, με κυρίαρχο τη ρευστότητα που μπορούν να δώσουν οι τράπεζες. «Ευνοήθηκαν πάρα πολύ στα χρόνια του μνημονίου από όλους τους πολίτες αλλά δυστυχώς το χρήμα δεν έχει έρθει προς τις επιχειρήσεις. Οι τράπεζες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα για το όφελος και του Έλληνα εμπόρου” δήλωσε ενώ έθιξε και το θέμα των υψηλών τραπεζικών επιβαρύνσεων .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το