Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Ψάχνουν μέσα στις φυλακές και τηλέφωνα κρατουμένων

Kαρέ καρέ παρακολουθούν οι αστυνομικοί ξανά και ξανά τα βίντεο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και μελετούν τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, γενικός συναγερμός επικρατεί στις Αρχές Ασφαλείας για να ενεργοποιηθεί το δίκτυο των πληροφοριοδοτών μέσα στις φυλακές. Οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ θέλουν να μάθουν ποιες ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν μέσα στη φυλακή κάποιες μέρες πριν από τη δολοφονία καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στη φυλακή μετά τη δολοφονία.

Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, περιλαμβάνει όχι μόνο συνομιλίες μεταξύ των κρατουμένων όχι μόνο μέσα στα κελιά τους αλλά και σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Μάλιστα, η εντολή είναι η αρχή να γίνει από τα άτομα που κρατούνται μέσα στις φυλακές και έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα είτε έχουν καταδικαστεί για περιπτώσεις ανθρωποκτονιών είτε έχουν καταδικαστεί για οργανωμένο έγκλημα που έχει να κάνει με εκβιάσεις στη νύχτα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το Ανοιχτό Κανάλι, το πρωί της Δευτέρας, 12 Απριλίου, έγινε μία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι επιτελείς της Κατεχάκη είπαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Μάλιστα, η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο με τις δολοφονίες από ανθρώπους της νύχτας μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι ο δράστης το έχει ξανακάνει και είχε πολύ καλή στόχευση».

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα κείμενα από ρεπορτάζ του
Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει κείμενα από ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι Αρχές εξετάζουν ένα προς ένα τα ρεπορτάζ του αλλά και κείμενα που είχε γράψει στην ιστοσελίδα bloko.gr, εκ των οποίων ένα αναφέρει: «Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα. Στη συνάντησή μου με την καρδιά της κοιτίδας, σε παραλιακό καφέ κοντά στο σπίτι μου, μου είπε πως το θέμα εν ολίγοις έχει διευθετηθεί, μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου, αλλά μάλλον βαίνει προς ακύρωση», έγραφε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Κείμενα σαν κι αυτό αποκωδικοποιούνται από τις Αρχές λέξη προς λέξη, γιατί ίσως κρύβουν τον εντολέα του θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ. «Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου», έγραφε στο κείμενό του ο Γιώργος Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως ανάμεσα στις γραμμές θα βρουν τον εντολέα του συμβολαίου θανάτου και τα κίνητρά του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το