Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο 4 λεπτά μετά τη δολοφονία – Χωρίστηκαν οι δράστες μετά την επίθεση;

Ενδείξεις πως οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ χωρίστηκαν λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου προσφέρει νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την ημέρα της στυγερής εγκληματικής πράξης.
Στο βίντεο-ντοκουμέντο από την οδό Αγίου Δημητρίου, κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, που φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνεται να περνά ένα σκούτερ παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να χωρίστηκαν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ
Το βίντεο είναι τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο μηχανάκι επιβαίνει μόνον ο οδηγός, και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, από το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

Οι αξιωματικοί εικάζουν πως όταν οι δράστες βρέθηκαν σε σημείο που δεν τους έβλεπε κανείς, ο συνοδηγός κατέβηκε και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο (ενδεχομένως να άλλαξε και ρούχα), με τον οδηγό του σκούτερ να συνεχίζει με σκοπό να το εξαφανίσει, κινούμενος σε διαφορετική κατεύθυνση από τον συνεργό του.

Άφαντο το σκούτερ των δραστών
Το γεγονός ότι τέσσερις ημέρες μετά δεν έχει βρεθεί το σκούτερ ούτε κάποιο στοιχείο γύρω από αυτό προκαλεί ερωτήματα. Στο ερώτημα πού βρίσκεται το σκούτερ, αξιωματικοί απαντούν: Μπορεί να το τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να το πέταξαν στη θάλασσα ή ακόμη και να το κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πάντως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό να μη χαθεί κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες. Στο ίδιο πεδίο οι έρευνες συνεχίζονται στα γραφεία ενοικιάσεως μοτοσικλετών, ερευνούν τις κλοπές τέτοιων μηχανών που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ενώ ερευνήθηκαν -χωρίς να βρεθεί κάποιο κοινό στοιχείο- οι μηχανές που πυρπολήθηκαν από την Παρασκευή και μετά.

Πάντως, οι Αρχές δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο το σκούτερ να είναι των δραστών και να είχαν αλλάξει, απλώς, πινακίδα. Σε κάθε περίπτωση, από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής.

Δύο έλεγχοι οδηγών παρόμοιων σκούτερ
Μάλιστα, μετά την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο οδηγούς δύο τέτοιων μοτοσικλετών και τους προσήγαγαν, ωστόσο δεν προέκυψε καμία σχέση με τη δολοφονία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εν τω μεταξύ, μέσω των βίντεο από τις κάμερες κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε σπίτια της περιοχής, από προηγούμενες ημέρες της δολοφονίας, προσπαθούν να εντοπίσουν καρέ με τους δράστες καθαρούς, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Ανάκτηση των αρχείων του Καραϊβάζ
Σε άλλο πεδίο, η έρευνα συνεχίζεται, με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το κινητό του δημοσιογράφου δέχθηκε μία από τις 16 σφαίρες που έριξαν οι εκτελεστές, ωστόσο τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν ανάκτηση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας ή ακόμη και καταγεγραμμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών.

Στο μικροσκόπιο τίθενται επίσης όλα τα ρεπορτάζ, άρθρα και αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά. Ωστόσο, θα αποκτήσουν σημασία όταν υπάρξει πρόοδος στην αστυνομική έρευνα, και αναφορές του άτυχου δημοσιογράφου σε πρόσωπα και καταστάσεις «κουμπώσουν» με στοιχεία που θα συλλέξουν οι Αρχές.

Έρευνες της αστυνομίας στις φυλακές
Σε ένα τρίτο πεδίο, οι έρευνες συνεχίζονται στις φυλακές, εκεί όπου η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να… διασπάσει την ομερτά της σιωπής. Προφυλακισμένα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος μπαίνουν στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., με τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής να εξετάζουν τις επικοινωνίες κρατουμένων που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή ή σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και έχουν ενεργοποιήσει ένα δίκτυο «Δούρειων Ίππων», εσωτερικών πληροφοριοδοτών μέσα σε αυτές, αναζητώντας αδύναμους κρίκους, προκειμένου να εντοπίσουν νεότερες πληροφορίες.

Κυρίως αναζητούν πληροφορίες από συζητήσεις ή αναφορές που έχουν γίνει μέσα στις φυλακές πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με σκοπό να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή, να γνωρίζουν ή ακόμη και να επαίρονται για τη διάπραξή της.

Ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου και επαφών σχετικά με τους θιασώτες του οργανωμένου εγκλήματος έχει ξεκινήσει εντατικά από το 2017, όταν ξέσπασε ο «ανοικτός πόλεμος» αλληλοεξόντωσης, που έχει αφήσει πίσω του 19 νεκρούς και 6 τραυματίες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν δώσει το μήνυμα πως «όποιος έχει κάτι, είμαστε εδώ για να το μοιραστεί»…

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το