Τοπικά

Γιώργος Καλτσογιάννης: Τα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας αναβαθμίζονται

Την πεποίθηση ότι οι προοπτικές για τα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας είναι ευοίωνες, αφού με ευρωπαϊκούς πόρους μπορούν να αλλάξουν όψη και να κάνουν ευχάριστη της καθημερινότητα των δημοτών, εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Καλτσογιάννης, σημειώνοντας ότι ήδη για την πόλη του Βόλου έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια ένα συνολικό ποσό περίπου 15.000.000 ευρώ για αστικές αναπλάσεις.

Ολόκληρη η δήλωση Καλτσογιάννη:

Για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχης κ. Κώστα Αγοραστό η νέα πρόσκληση με προϋπολογισμό 13.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για δράσεις αστικής ανάπλασης σε έντεκα πόλεις της Θεσσαλίας με πληθυσμό άνω των 5000 κατοίκων εκ των οποίων οι τρεις είναι σε Αγριά, Αλμυρό και Νέα Αγχίαλο.
Οι δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, είναι μεταξύ άλλων οι διαμορφώσεις των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων, η αναβάθμιση των πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ο εμπλουτισμός του πρασίνου, η βελτίωση των κυκλοφοριακού.
Για τις πόλεις που έχουν τη δυνατότητα υποβολής πρότασης, προσφέρεται μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουν την καθημερινότητα των δημοτών τους πιο ελκυστική. Εκτός λοιπόν από σημαντικά έργα υποδομών, όπως παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεριμνά και για το αστικό περιβάλλον των πόλων, μικρών και μεγάλων της Θεσσαλίας τονώνοντας τους δεσμούς των κατοίκων με τους τόπους διαμονής τους.
Ήδη για την πόλη του Βόλου έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια ένα συνολικό ποσό κοντά στα 15.000.000 ευρώ επίσης για αστικές αναπλάσεις.
Οι προοπτικές για τα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας είναι ευοίωνες, με ευρωπαϊκούς πόρους μπορούν να αλλάξουν όψη και να κάνουν ευχάριστη της καθημερινότητα των δημοτών τους.
Και όλα αυτά είναι εφικτό να γίνουν, επειδή όλοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε κοντά στις ανάγκες των πολιτών και των κοινωνιών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ετοιμότητα

  «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς και τους υποψηφίους ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και…

28 Μαΐου 2024

17χρονος Τυνήσιος ξυλοκόπησε και στραγγάλισε 28χρονη όταν γέλασε κατά τη διάρκεια του σεξ

Φρικτό θάνατο από τα χέρια ενός 17χρονου Τυνήσιου, ο οποίος τηνη ξυλοκόπησε και τη στραγγάλισε…

28 Μαΐου 2024

Διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα «Η Θρησκεία στον Δημόσιο Χώρο: Μεταξύ Φονταμενταλισμού, Λαϊκισμού και Δημοκρατίας»

Η επόμενη εκδήλωση του κύκλου «Καιρός του ποιήσαι» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024,…

28 Μαΐου 2024

«Εκκρεμούν PELION & THESSALY PASS – Κίνδυνος να χαθούν οι μήνες της θερινής σεζόν»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τη σημαντική…

28 Μαΐου 2024

Ο Δήμος Αλμυρού για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων για τον καθαρισμό τους

Τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων για τον καθαρισμό τους ενόψει του θέρους, προς αποφυγή πρόκλησης…

28 Μαΐου 2024

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου παρουσιάζει το σύστημα διαχείρισης υπηρεσιών του αυτοκινητόδρομου που αξιοποιεί την τεχνολογία της ΙΒΜ

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. (Aegean Motorway S.A.), παραχωρησιούχος εταιρεία που διαχειρίζεται τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ Τμήμα…

28 Μαΐου 2024