Τοπικά

Γιατρούς και εξοπλισμό περιμένει το Νοσοκομείο του Βόλου από το Υπουργείο Υγείας

Στα… θρανία με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά λόγω του κορωνοϊού κάθισαν διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων και 7 διοικητές υγειονομικών περιφερειών προκειμένου να λάβουν νέες οδηγίες ενόψει της αναμενόμενης αύξησης κρουσμάτων και εισαγωγών στο ΕΣΥ. Στο στόχαστρο βρέθηκε ο ΕΟΔΥ με δεκάδες διαμαρτυρίες για έλλειψη επικοινωνίας και άρνηση συνεργασίας.  Από τη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι το Νοσοκομείο του Βόλου αναμένει 1,4 εκατομμύρια ευρώ από το «πακέτο» της υγείας για να ενισχύσει με μηχανήματα κλινικές και μονάδες , ενώ το Υπουργείο κωλυσιεργεί στο ζήτημα των προσλήψεων των γιατρών παρότι έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις.

Ήδη το Νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και σε στενή συνεργασία με το πανεπιστημιακό.

Προσερχόμενος στη σύσκεψη η οποία έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι κρίσιμες. Χαρακτηριστικό του φόβου που επικρατεί στον πληθυσμό και της κρισιμότητας των καταστάσεων, είναι το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου προσέρχονται κάθε μέρα 20 περίπου άτομα και ζητούν να υποβληθούν σε τεστ, καθώς φέρουν συμπτώματα γρίπης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους διοικητές να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού και να μη γίνονται λάθη στις διαδικασίες των πρωτόκολλων, «γιατί αυτά τα πρωτόκολλα μας έφεραν μέχρι εδώ». Τους κατέστησε σαφές επίσης, ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι με τους ίδιους κανόνες.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το