Τοπικά

Γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου πήγε να κάνει το καλό και βρήκε τον μπελά του…

Πήγε να κάνει το καλό και βρήκε και τον μπελά του ένας γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου, που κάθισε χθες μαζί με έναν ακόμη Βολιώτη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Τελικά ο γιατρός κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο, ωστόσο ένοχος κρίθηκε ο έτερος Βολιώτης, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.
Η υπόθεση φέρεται να έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου του 2017, οπότε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός κατηγορούταν πως είχε χορηγήσει ψευδή βεβαίωση στον 44χρονο Βολιώτη, ότι ο 10χρονος γιος του, που είναι παιδί με αναπηρία, έπασχε και από πνευμονολογικό πρόβλημα. Η ιατρική βεβαίωση φέρεται να είχε χορηγηθεί, προκειμένου να επανασυνδέσει η οικογένεια του 10χρονου το ηλεκτρικό ρεύμα, που είχε διακόψει λόγω χρεών η ΔΕΗ. Ο γιατρός συναισθανόμενος την κοινωνική του ευθύνη έναντι του παιδιού και του πατέρα του, είχε χορηγήσει τη βεβαίωση, καθώς μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και η αργία της 25ης Μαρτίου και το παιδί χρειαζόταν το μηχάνημα οξυγόνου. Ο πατέρας υποστήριξε πως φοβόταν επιπλοκές στην υγεία του παιδιού.

Μάλιστα με την προσκόμιση της βεβαίωσης στη ΔΕΗ, το ίδιο απόγευμα, όπως έγινε γνωστό χθες στην ακροαματική διαδικασία, το ρεύμα επανασυνδέθηκε στην οικογένεια.
Ωστόσο η 46χρονη μητέρα του παιδιού, που βρίσκεται σήμερα σε διάσταση με τον σύζυγό της, κατήγγειλε το περιστατικό και υπέβαλε μήνυση, με τον γιατρό και τον εν διαστάσει σύζυγό της να κάθονται χθες στο εδώλιο του Τριμελούς, κατηγορούμενοι για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη και χρήσης της ανωτέρω βεβαίωσης. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, που αντιμετώπιζε ο γιατρός, σε χορήγηση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ωστόσο έκρινε αθώο τον γιατρό και καταδίκασε τον πατέρα για τη χρήση του ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Η μητέρα, που ήταν επίσης παρούσα στη χθεσινή διαδικασία, ξέσπασε εντός της αίθουσας του Τριμελούς, λέγοντας πως ο εν διαστάσει σύζυγός της λέει ψέματα και ότι δεν αντιμετωπίζει πνευμονολογικό πρόβλημα το παιδί, με συνέπεια η πρόεδρος να ζητήσει την αποβολή της. Σημειώνεται πως η 46χρονη φέρεται να είχε ζητήσει από τον εν διαστάσει σύζυγό της να μεριμνήσει για την επανασύνδεση του ρεύματος.
Το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του 44χρονου κατά πλειοψηφία, με έναν δικαστή να τάσσεται υπέρ της αθώωσής του.

Σταύρος Δημόπουλος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το