Θ Plus

ΓΙΑΤΙ ΤΟ eSHOP ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ

  1. Μάθετε εάν η διαδικασία του Check Out έχει υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης

Ακόμη κι αν έχετε βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας, είναι πιθανό οι επισκέπτες σας να τον εγκαταλείπουν νωρίς. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το Check Out μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται μπερδεμένοι – επομένως, η διαδικασία της αγοράς είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο πρέπει να εστιάσετε κατά την κατασκευή του eSHOP σας. Για παράδειγμα, δώστε τη δυνατότητα στους επισκέπτες σας να αγοράζουν προϊόντα με ένα μόνο κλικ, το λεγόμενο One Click Buy – το οποίο θα αυξήσει δραματικά τις μετατροπές σας και τις online πωλήσεις σας.

  1. Αφιερώστε χρόνο στις κριτικές πελατών σας, το γνωστό Social Proof

Οι κριτικές ‘δείχνουν’ στους επισκέπτες σας ότι αυτό που αγοράζουν είναι ποιοτικό, και η επιχείρηση σας αξιόπιστη. Εάν κάποιος δεν βλέπει κριτικές για την εταιρεία σας και τα προϊόντα σας τότε θα έχει ενδοιασμούς όσον αφορά την απόφαση αγοράς. Προτρέψτε τους ικανοποιήμενους πελάτες σας να σχολιάσουν online τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και επιβραβεύστε τους για αυτό. Επίσης, Social Proof μπορεί δημιουργηθεί και με video marketing στα social media – όπως, για παράδειγμα, με παρουσιάσεις προίόντων στο tik tok για επιχειρήσεις.

  1. Αργοί χρόνοι αποστολής και παράδοσης

Μόλις κάποιος πραγματοποιήσει μια αγορά, μην ξεχνάτε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί παρά μόνο αφού φτάσει στην πόρτα του. Η γρήγορη αποστολή και παράδοση των προϊόντων σας μπορεί αυξήσει δραματικά τις μετατροπές και την εμπορική σας φήμη. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πρέπει να παρέχει όσο τον δυνατόν περισσότερες επιλογές πληρωμών και αποτολής. Για παράδειγμα, με την επιλογή της ταχείας αποστολής θα ικανοποίησετε και τους πλέον ανυπόμονους αγοραστές. Ακόμη, εάν το eSHOP σας είναι πλήρως ανεξάρτητο, χωρίς third parties και άλλες πλατφόρμες, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια συνδρομητική υπηρεσία η οποία να εξαλείφει τα έξοδα αποστολής. Επενδύστε, στην εμπειρία του χρήστη και αγοραστή διότι θα αναπτύξει την επιχείρηση σας.

  1. Το προϊόν σας είναι κορεσμένο

Ένα κορεσμένο προϊόν είναι τόσο διαδεμένο στους καταναλωτές – που τελικώς η ζήτηση για αυτό μειώνεται. Για να αποφύγετε την κορεσμένη αγορά, προσφέρετε προϊόντα τα οποία έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και μην ανταγωνίζεστε απλώς και μόνο στη τιμή. Η μοναδικότητα μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος συνεπάγεται ισχυρό brand, σημαντικά περιθώρια κέρδους, καθώς και τη δημιουργία μιας κοινότητας.

  1. Οι αγοραστές εγκαταλείπουν το καλάθι τους

Έρευνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο ‘δείχνουν’ ότι οι αγοραστές τείνουν να πλοηγούνται και να αφήνουν προϊόντα μέσα στο ψηφιακό καλάθι τους. Στόχος σας είναι να επιστρέψουν στο eSHOP σας, μέσω messaging ή email marketing κάνοντας ειδικές προσφορές για τους κωδικούς προϊόντων που έχουν αφήσει ή αφήνουν συστηματικά στο καλάθι τους. Επίσης, μπορείτε να τους προτείνετε εναλλακτικές επιλογές στις κατηγορίες προϊόντων που έδειξαν ενδιαφέρον – με νέες προσφορές και νέες παραλαβές.

  1. Οι τιμές σας και οι επιλογές πληρωμών λειτουργούν ως αντικίνητρο στους αγοραστές

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με πολυάριθμους ιστότοπους που πωλούν αγαθά. Εκείνοι με εξαιρετικές μετατροπές έχουν συνήθως πολλά θετικά σχόλια από τους επισκέπτες, εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και ανταγωνιστικές τιμές. Μπείτε στη θέση του μέσου καταναλωτή, αναλύστε τη συμπεριφορά του και προσφέρετε επιλογές βάσει των αναγκών του και τις αγοραστικές του συνήθειες. Κατά κανόνα, ένα digital agency με εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας online.

  1. Ο ιστότοπός σας δε δημιουργεί εμπιστοσύνη στους επισκέπτες σας

Για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των επισκεπτών σας, χρειάζεστε ταχεία εξυπηρέτηση πελατών και επικοινωνία μαζί τους όταν αυτό απαιτείται. Ωστόσο, η δημιουργία εμπιστοσύνης από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προς το καταναλωτικό κοινό, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο απαιτεί μέθοδο και συστηματική προσπάθεια. Κατά κανόνα, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας με εξαιρετική σχεδίαση, εύκολη πλοήγηση και ταχύτατη φόρτωση – αν συνδυαστεί με υψήλης ποιότητας περιέχομενο σε  φωτογραφία και video – θα πολλαπλασιάσει τις μετατροπές σας. Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστκά στα eSHOP που δεν έχουν πωλήσεις, καθώς και σε εκείνα τα οποία έχουν επισκέψιμότητα και πωλήσεις. Άρα, λοιπόν, είναι ένας συνδυσμός εμπορικών και τεχνικών παραμέτρων που διαφοροποιούν έναν ιστότοπο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιπλέον, μην ξεχνάτε τη σημασία της στόχευσης του σωστού κοινού με πολλές διαφορετικές μεθόδους πωλήσεων και marketing. Μάθετε περισσότερα για το ηλεκτρονικό εμπόριο – επικοινωνήστε με τους Anveto Marketers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : Σύνδεση eSHOP με SoftOne

Οι Anveto Marketers είναι ένα βραβευμένο web design studio στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι θαύμα που με αυτούς τους παλαβούς μείναμε στην Ευρωζώνη»

Για τις εξελίξεις και όσα συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, μίλησε…

26 Φεβρουαρίου 2024

ο Το Σωματείο Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου και Επισκευών για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Το Σωματείο Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου και Επισκευών σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά με τη διασύνδεση…

26 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμικό “παρών” στη 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITF για την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου έδωσε δυναμικό παρών στη 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITF 2024 που…

26 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ και Θεσσαλικών φορέων ατόμων με αναπηρία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Επίσημη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα είχε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος…

26 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πούτιν ευχήθηκε στον Ερντογάν χρόνια πολλά – Η απάντηση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος…

26 Φεβρουαρίου 2024

Οι φώκιες Μονάχους – Μονάχους βρήκαν καταφύγιο σε Ελλάδα και Κύπρο

Η ανάπτυξη και δη η τουριστική, για πολλά χρόνια και όχι αδίκως, θεωρείται ο βασικότερος…

26 Φεβρουαρίου 2024