Ελλάδα

«Γιατί σκότωσαν τον λεβέντη μου – Ούτε μια συγνώμη από τις 12 μάνες» – Συγκλονίζει η μητέρα του Άλκη – Συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη

Με την κατάθεση της μητέρας του Άλκη Καμπανού, Μελίνας Κακουλίδου. συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του γιου του και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Εμφανώς ταραγμένη. αναρωτήθηκε στην έδρα: «γιατί σκότωσαν τον λεβέντη μου, 30 χτυπήματα είχε ο Άλκης και κανείς δεν παραδέχτηκε ότι τον χτύπησε, ούτε μια συγνώμη από τις 12 μάνες».

«Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι» είπε η κ. Κακουλίδου και πρόσθεσε: «Αν είχαν και μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα, στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Τους έβλεπα καιρό, τους μελέτησα ήθελα να δω ποια είναι αυτά τα παιδιά που δολοφόνησαν το δικό μου παιδί».

Η δίκη διακόπηκε και συνεχίζεται την Πέμπτη.

«Ήθελαν να σκοτώσουν-Προσχεδιασμένη η επίθεση, έδρασαν στρατιωτικά»
Nωρίτερα ο πατέρας του Άλκη, επικαλούμενος τόσο την δικογραφία όσο και την στρατιωτική του εμπειρία (λόγω ιδιότητας-είναι στρατιωτικός-) κατέθεσεότι η επίθεση το μοιραίο βράδυ ήταν προσχεδιασμένη και η επιχείρηση παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Οι κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι στο σύνδεσμο της Θύρας 4 και όλοι κρατούσαν φονικά όπλα. Ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση και από το γεγονός ότι είχαν κινητά τηλ. εκ των οποίων τα 4 έκρυψαν στη θύρα 4 και τα άλλα τα απενεργοποίησαν πριν φτάσουν στην περιοχή της Χαριλάου. Αυτό το λένε στον στρατό ‘σιγή ασυρμάτου’».

Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο «χτύπησαν» οι 12 δείχνει σύμφωνα με τον πατέρα του Άλκη ότι ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση. «Χτύπησαν γρήγορα. Γνώριζαν που θα κάνουν την επίθεση. Ήξεραν, έχοντας πληροφορίες για την ύπαρξη ομάδων πέντε ατόμων φίλων του Άρη. Ήταν προσχεδιασμένο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση. Όλοι μαζί έφυγαν για να επιστρέψουν στη Θύρα 4. Ήθελαν να σκοτώσουν».

Σύμφωνα με τον πατέρα του Άλκη αν κάποιος από τους 12 κατηγορούμενους διαφοροποιούσε τη θέση του θα έπρεπε να αντιδράσει κάπως διαφορετικά, θα συμπεριφερόταν ανθρώπινα το μοιραίο βράδυ. Κάλεσε παράλληλα τους 12 να αποκαλύψουν το άτομο που τους καθοδήγησε για να κάνουν την επίθεση.

«Δεν πήγαινε τακτικά στο γήπεδο ο Άλκης»
Ο πατέρας του Άλκη στην αρχή της κατάθεσής του περιέγραψε τον χαρακτήρα του Άλκη. Όπως είπε ήταν ένα ήρεμο παιδί το οποίο ποτέ δεν δημιούργησε φασαρίες, ούτε και προβλήματα σε καθηγητές και συμμαθητές του.

«Δεχόμασταν μηνύματα από καθηγητές και φίλους ευμενούς σχολιασμού για την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη. Ποτέ δεν άκουσα άσχημη λέξη. Ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας. Ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που με συνιστούσε να μην θυμώνω, να μην οργίζομαι».

Όπως είπε ο κ. Καμπανός, ο Άλκης ήταν απλός φίλαθλος του Άρη. Δεν πήγαινε τακτικά στο γήπεδο. Δεν ήταν οργανωμένος φίλαθλος του Αρη, αλλά αγαπούσε την ομάδα των κίτρινων.

«Ζήτημα να έχει πάει 7-8 φορές στο γήπεδο. Ποτέ δεν συνελήφθη για επεισόδια οπαδών. Ούτε είχε προσαχθή ποτέ σε αστυνομικό τμήμα».

«Ας ζητήσουν συγχώρεση από το Θεό»
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναρωτήθηκε: «Για πιο λόγο μου ζητούν συγνώμη, αν δεν έκαναν τίποτα; Ας ζητήσουν συγχώρεση από το Θεό. Κατέστρεψαν την ζωή όχι μόνο του Άλκη, αλλά και όλης της οικογένειας».

Αναφερόμενος στα μαχαίρια τύπου κάραμπιτ που κρατούσαν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων κατά της διάρκεια της επίθεσης, ο Αριστείδης Καμπανός τόνισε ότι τα «χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν, για να ξεκοιλιάζουν».

Ο κ. Καμπανός μίλησε και για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του γιου του. «Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε με ήταν στις 20:15 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, τον κάλεσα στο Viber, δεν μου απάντησε, μου είπε ότι ήταν στη λέσχη για φαγητό και ότι θα επέστρεφε σπίτι διότι έδινε μάθημα. Έφυγε για βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου και γύρω στις 3 το βράδυ επικοινώνησε ο αδερφός τηλεφωνικώς για να μου το περιστατικό», περιέγραψε ο ίδιος προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το