Θ Plus

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως στήθος κοτόπουλου με λευκές γραμμές

Το αγαπάμε γιατί προσαρμόζεται σε πολλά φαγητά, επειδή το κρέας του θεωρείται «καθαρό», ή τουλάχιστον πιο καθαρό από άλλα.

Το στήθος κοτόπουλου όμως, το κρέας στο οποίο ορκίζονταν οι μαμάδες μας τα περασμένα χρόνια, φαίνεται να αμφισβητείται για όλα τα θετικά για τα οποία ξεχώρισε στο παρελθόν, καθώς, όπως προκύπτει, είναι πλέον πιο λιπαρό. Και αυτό λόγω των λευκών λεπτών διαγραμμίσεων που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε αυτό, οι οποίες οφείλονται στις αλλαγές των πρακτικών που ακολουθεί η πτηνοτροφία.

Σε μία προσπάθεια μάλιστα να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για τις «λευκές διαγραμμίσεις» που υπάρχουν σε αρκετά στήθη κοτόπουλου, το Compassion in World Farming έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο όπου προβάλλονται αναλυτικά οι λόγοι που αυτές δημιουργούνται.

Σύμφωνα με αυτό, πλέον όλο και περισσότερα στήθη κοτόπουλου έχουν αυτές τις λεπτές λευκές γραμμές, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι γραμμές λίπους, και προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο εκτρέφονται και αναπτύσσονται τα κοτόπουλα στις φάρμες.

Όπως τονίζει μάλιστα σε δημοσίευμά του ο Independent, που αναδεικνύει το ζήτημα, αυτό σημαίνει ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε, μπορεί να τρώνε περισσότερες λιπαρές και λιγότερο θρεπτικές τροφές σε σχέση με το παρελθόν.

Το μέγεθος της αύξησης των λευκών διαγραμμίσεων στα κοτόπουλα αποτύπωσε το περασμένο χρόνο και μία έρευνα των πανεπιστημίων του Αρκάνσας και του Τέξας η οποία αποκάλυψε ότι υπήρχαν στο 96% από 285 πουλιά που εξέτασε.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι λευκές αυτές διαγραμμίσεις επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του κρέατος, κάτι που σημαίνει ότι το κοτόπουλο είναι λιγότερο τρυφερό και απορροφά τις μαρινάδες πιο δύσκολα.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, τα στήθη κοτόπουλου που φέρουν αυτές τις λεπτές λευκές γραμμές περιέχουν έως και 224% περισσότερο λίπος από τα κανονικά.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούμε το κοτόπουλο καθώς αν δεν έχει παναριστεί και τηγανιστεί, αποτελεί μία καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, Β12, και σίδηρο.

Πηγή: bovary.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024