Κόσμος

Γιατί ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ φοράει το ίδιο T-shirt κάθε μέρα;

zuckerberg

Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Facebook Mark Zuckerberg, αποκάλυψε για ποιο λόγο φοράει το ίδιο γκρι T-shirt κάθε ημέρα – και με την απλή λογική του θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τις ώρες που έχετε περάσει να προβάρετε ρούχα μπροστά στον καθρέφτη.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο χθες ο Mark Zuckerberg ρωτήθηκε: «γιατί φοράτε το ίδιο T-shirt κάθε μέρα;» «Θέλω να κάνω τη ζωή μου πολύ απλή, ώστε να μην χρειάζεται να παίρνω αποφάσεις για κάτι άλλο εκτός από αυτό που υπηρετώ,» απάντησε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν φοράει ακριβώς το ίδιο T-shirt κάθε μέρα, απλώς έχει πολλά ίδια T-shirts.

O CEO του Facebook, είπε ακόμη ότι παίρνοντας τέτοιες μικρές αποφάσεις, όπως τι να φορέσουμε κάθε μέρα, ή τι να φάμε για πρωινό, ουσιαστικά “καίμε” το μυαλό μας – και ο ίδιος θα προτιμούσε να μην σπαταλάει ενέργεια σε τέτοιες κοινοτοπίες. «Βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να ξυπνάω κάθε μέρα και να πρέπει να ασχοληθώ με περισσότερους ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Και νιώθω ότι δεν θα κάνω σωστά τη δουλειά μου αν δώσω την ενέργεια μου σε πράγματα που είναι ανόητα ή επιπόλαια.»

Ο Zuckerberg δεν είναι ο μόνος ισχυρός επιχειρηματίας που έχει υιοθετήσει αυτό τον απλό τρόπο ζωής. Και ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έχουν την ίδια θεωρία.

Σύμφωνα με τη βιογραφία του Walter Isaacson, ο Steve Jobs, προσπάθησε να πείσει τους ίδιους τους υπαλλήλους του να φορούν μια εταιρική φόρμα, σχεδιασμένη από τον Issey Miyake. Η πρόταση του Jobs απορρίφθηκε, ωστόσο ο ιδρυτής της Apple, ζήτησε από τον Miyake να δημιουργήσει τα δικά του 100 μαύρα T-shirt με κλειστό λαιμό που θα φορούσε καθημερινά μέχρι το τέλος της ζωής του.

πηγή www.lifo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το