Ελλάδα

Γιατί μπήκε σε lockdown η Μαλεσίνα – Εκρηξη κρουσμάτων έπειτα από γάμο

Σε σκληρό lockdown έχει μπει η Μαλεσίνα από την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη. Ως μία από τις εστίες υπερμετάδοσης φέρεται να ήταν ένας γάμος που τελέστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, με 30 καλεσμένους εντός του ναού και 200 εκτός. Όπως είπε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, «μπήκαν μόνο 30 άτομα και μάλιστα σε σημείο να αναγκαστούν οι ιερείς του ναού να κλειδώσουν την πόρτα και οι άλλοι απ’ έξω να βρίζουν».

Σύμφωνα με κατοίκους αλλά και τοπικές Αρχές, ο γάμος αυτός φέρεται να είναι η αιτία για την έκρηξη των κρουσμάτων, καθώς δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας. «300 άτομα, όλη η πλατεία και χώρια μέσα που ήταν γεμάτη η εκκλησία… Κανείς δεν φοράει μάσκες», ανέφερε μία κάτοικος στον ΑΝΤ1.

Ολόκληρες οικογένειες νόσησαν από τον κορονοϊό και εκτεταμένη είναι η εντύπωση στη Μαλεσίνα ότι σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα παραβιάζονταν. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δύο γυναίκες από μία οικογένεια που πολλά από τα μέλη της νοσηλεύονται, πιθανολογούν ότι κόλλησαν από την ανοιχτή καφετέρια. «Είμαστε επτά άτομα, είμαστε όλοι άρρωστοι. Από την καφετέρια πιθανόν να κολλήσαμε, εκεί έγινε η διασπορά η μεγάλη… Είχε ανοίξει, έβαζε άτομα λίγα… Αλλά από εκεί έγινε μάλλον… Η αλήθεια είναι ότι δεν τηρούσαμε πολύ τα μέτρα, δεν φορούσαμε τη μάσκα πολύ, δεν προσέχαμε πολύ», ανέφεραν οι δύο γυναίκες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το