Ελλάδα

Γιατί κατηγορείται το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη στα Εξάρχεια

Hγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Εξάρχεια, ύστερα από αναρτήσεις του στο διαδίκτυο μέσω των οποίων απειλούσε για νέες παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας σε τουριστικά σημεία της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Open TV Αλέξανδρο Καλαφάτη, οι αναρτήσεις έγιναν με αφορμή τις δύο συλλήψεις που πραγματοποίησε την Κυριακή η Αστυνομία για την καταδρομική επίθεση στον ΣΕΒ. Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραφε στο Facebook ότι «εάν το επόμενο διάστημα κινηθούν με μηδενικές ανοχές, θα λάβουν δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη».
Έπειτα από αυτές τις αναρτήσεις η εισαγγελία παρενέβη και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς θεώρησε απειλητικό του περιεχόμενο. Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη του 40χρονου στην περιοχή των Εξαρχείων. Ακολούθησε στη ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατηγορείται για δύο διαφορετικά αδικήματα:
Το πρώτο είναι το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και αφορά ουσιαστικά στην ανάρτηση που κάνει λόγο για παρεμβάσεις σε τουριστικά μέρη της Αθήνας.
Το δεύτερο αφορά στην ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας για τη χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για το αδίκημα δείχνει τη διάθεση της Δικαιοσύνης να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον 40χρονο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το