Άρθρα

Γιατί είμαι υποψήφιος με τον Νίκο Τσιλιμίγκα

Του Λευτέρη Κατσαλή

Τον επερχόμενο Μάιο θα γίνουν τρείς εκλογικές αναμετρήσεις που σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές θα είναι από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων, τόσο για τη χώρα, όσο και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Σε μια εποχή που οι δυνάμεις της συντήρησης αποκτούν αυξανόμενη επιρροή και η άκρα δεξιά εμφανίζεται ενισχυμένη, μοιάζει μονόδρομος για κάθε ενεργό πολίτη να προσπαθήσει, με τη δύναμη που ο καθένας έχει, να σταθεί απέναντι τους και εμπόδιο τους.
Έχοντας σαφή θέση και στάση ζωής, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό Η Θεσσαλία στην Καρδιάς μας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα. Ένα συνδυασμό που έρχεται να συνθέσει απόψεις και ιδέες ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται από αριστεροί ως κεντροδεξιοι, με ένα όμως κοινό χαρακτηριστικό, την πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς, στην συνεργασία και στον διάλογο.
Η χώρα λοιπόν καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις που κινούνται σε τρείς κυρίως άξονες που τέμνονται μεταξύ τους, κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, αναπτυξιακό μοντέλο. Η Περιφέρεια, ο Δήμος,κάθε ενας από εμάς θα κληθούμε να πάρουμε θέση και αποφάσεις σχετικές με τα παραπάνω.
Πώς για παράδειγμα θα διαχειριστούμε τους υδάτινους πόρους στη Θεσσαλία που κινδυνεύει να ερημοποιηθει τα επόμενα χρόνια. Τι είδους εργα θα κανουμε σήμερα για να αποφύγουμε φυσικές καταστροφές από ακραία φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν; Θέλουμε τα σκουπίδια να καίγονται δίπλα μας ή έχουμε να προτείνουμε εναλλακτικές μορφές αποκομιδής και ανακύκλωσης;
Πώς και με ποια εργαλεία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νεες θέσεις εργασίας στις Θεσσαλικες πόλεις που βλέπουν τη βιομηχανία τους συρρικνώνεται. Πώς θα σταθούμε αρωγοί στους αγρότες που ο ένας μετα τον αλλον εγκαταλείπουν το επάγγελμα τους;
Γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα καθώς πολλά από τα παραπάνω συνδέονται και με τις κατευθύνσεις που παίρνει η κεντρική διοίκηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Για αυτον ακριβώς το λόγο θεωρούμε ότι η επικράτηση σε όλα τα μέτωπα δυνάμεων όπως η παράταξη μας είναι αναγκαία. Μόνο με τη συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα μας βήματα.
Ο Λευτέρης Κατσαλής είναι δημοτικός σύμβουλος Βόλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με την παράταξη “Η Θεσσαλία στην καρδιά μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το