Οικονομία

Γιατί απορρίφθηκε από την Εθνική Τράπεζα ο Γ. Μιχελής

μιχελής

Απορρίφθηκε από τον SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η τοποθέτηση του Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Για την κ. Λούκα Κατσέλη, εγκρίθηκε μεν η υποψηφιότητα,αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθεί ως CEO ένα σημαντικό τραπεζικό στέλεχος που θα «τρέχει» την τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, η απόρριψη του κ. Μιχελή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετίζεται με το γεγονός ότι ο τελευταίος απουσίαζε επί μακρόν από τον τραπεζικό χώρο. Τελευταίες θέσεις που είχε καταλάβει ήταν σε ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό και στη συνέχεια πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου κι έγινε δήμαρχος. Γι’ αυτούς τους λόγους η ΕΚΤ δεν θεώρησε κατάλληλη την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση για τον κ. Μιχελή και την κ. Κατσέλη έγινε από ειδική επιτροπή εντός της Εθνικής Τράπεζας η οποία βεβαίως θα πρέπει τώρα να βρει το κατάλληλο άτομο ώστε να αναλάβει CEO της τράπεζας και να εγκριθεί και η τοποθέτηση της κ. Κατσέλη.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το