Ελλάδα

Γιαννιτσά: Περισσότερα από 35 κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο κονσερβοποιΐας

Πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο κονσερβοποιΐας στα Γιαννιτσά, όπου έχουν βρεθεί θετικοί τουλάχιστον 35 – 40 εργαζόμενοι. O συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές σήμανε μετά την ανίχνευση των πρώτων θετικών κρουσμάτων στην επιχείρηση που απασχολεί 680 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι τώρα οι θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 35 κι ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί. Οπως αναφέρει τοπική ιστοσελίδα εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί τοπικό lockdown γιατί όπως φαίνεται έχει ήδη διασπαρεί αρκετά ο κορωνοϊός.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν σπεύσει στην περιοχή κι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών όλων των εργαζομένων, ενώ οι ασθενείς έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σημειώνεται πως, αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα του Κιλκίς, με λεωφορείο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το