Τοπικά

Γιάννης Στάμος: «Να εμφυσήσουμε στους νέους την προσφορά στον συνάνθρωπο»

 

Αυτοδημιούργητος τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του, ο Γιάννης και ο Νίκος Στάμος, δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραγωγής εκλεκτών προϊόντων ζύμης από το 1988.
Από ένα μικρό κατάστημα κι εργαστήριο στο κέντρο του Βόλου, Ιάσονος με Κ. Καρτάλη, τα δύο αδέλφια κατάφεραν να δημιουργήσουν μία υγιή οικονομικά επιχείρηση, τη «Στάμος Α.Ε», που διαθέτει ιδιόκτητες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου 5.000 τ.μ.. Αριθμεί συνολικά περί τους 200 κωδικούς προϊόντων και προμηθεύει με ποιοτικά προϊόντα ζύμης την τοπική αγορά και μάρκετ, ενώ έχει αναπτύξει και εξαγωγική δραστηριότητα.
«Παντρεύοντας» την παράδοση με την ποιότητα, η οικογενειακή επιχείρηση, μπαίνει καθημερινά στα σπίτια των περισσότερων καταναλωτών, με εκλεκτά προϊόντα ζύμης που παράγει.
Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Στάμος «Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση και πιστεύουμε στην παράδοση και την ποιότητα. Με υπευθυνότητα, δημιουργούμε και παράγουμε προϊόντα με σεβασμό στον καταναλωτή κι επιμένουμε σθεναρά στην τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών παραγωγής, διανομής και ελέγχου. Επιδιώκουμε υψηλά standards και καινοτομούμε με νέα γευστικά προϊόντα για τους καταναλωτές μας».
Η εταιρεία διακρίνεται για την κοινωνική της προσφορά, την αγάπη για τον τόπο της και το φιλανθρωπικό της έργο. «Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και στην προσφορά. Χτίζουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας. Οφείλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά την προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία και τη φροντίδα για το περιβάλλον. Με αυτές τις αξίες μάς μεγάλωσαν οι γονείς μας και τόσα χρόνια με αυτές τις αξίες πορευόμαστε και δραστηριοποιούμαστε και πιστεύουμε ότι η κοινωνική προσφορά πηγάζει από την οικογένειά μας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Η εταιρεία στηρίζει ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, ενώ έχει πραγματοποιήσει δωρεές στην ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλους φορείς. Μάλιστα πρόσφατα, ο κ. Στάμος συνέδραμε στην κάλυψη ιατρικών εξετάσεων και θεραπείας του μικρού Άγγελου που δίνει τον δικό του αγώνα.
Όπως τονίζει ο κ. Στάμος «Με συνέπεια, ήθος, αξιοπιστία, ειλικρίνεια, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό για τον συνάνθρωπο δραστηριοποιούμαστε τόσα χρόνια. Αποτελούμε μέρος της κοινωνίας, η κοινωνία μάς στηρίζει και λειτουργούμε ανταποδοτικά. Στη «Στάμος Α.Ε» πιστεύουμε ακράδαντα στον συνάνθρωπο, είμαστε αφοσιωμένοι στην προσφορά και είμαστε πάντα δίπλα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας την βοήθεια μας έμπρακτα, είτε με δωρεές προϊόντων είτε με δράσεις».
Ο Αμερικανός συγγραφέας και οικονομολόγος Howard R. Bowen – για πολλούς ο «ιδρυτής» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έγραψε το 1953 ότι οι επιχειρήσεις έχουν κοινωνική ευθύνη, που ορίζεται ως η υποχρέωση των επιχειρηματιών να ακολουθήσουν αυτές τις πολιτικές, να λάβουν αυτές τις αποφάσεις ή να εφαρμόσουν αυτές τις δράσεις που ενισχύουν τους στόχους και τις αξίες της κοινωνίας μας.
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ουσιαστικά, αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων οι οποίες αποσκοπούν στη συμβολή της αντιμετώπισης ανθρωπιστικών, πολιτισμικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Αναλυτικότερα, αντανακλά όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους κάθε εταιρεία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως μέλος της κοινωνίας αυτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το