Τοπικά

Γιάννης Σκρίμπας: “Ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών”

Συνέντευξη παραχώρησε στη «Θ» ο κ. Γιάννης Σκρίμπας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα. Με πρωτοβουλία, ειλικρίνεια και διάθεση για δουλειά, κάθε αλλαγή είναι υλοποιήσιμη σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα είναι πολλά και ουσιαστικά, κυρίως η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών της Θεσσαλίας χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς.

Κύριε Σκρίμπα, σε λιγότερο από 10 ημέρες, θα δώσετε μια δύσκολη μάχη, αυτή των περιφερειακών εκλογών. Πώς θα αποτιμούσατε τη θητεία σας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και ποια διδάγματα πήρατε από αυτή;
Πράγματι, σε λιγότερο από 10 μέρες θα κληθούμε, και εμείς που θέτουμε τον εαυτό μας στις υπηρεσίες των πολιτών της Μαγνησίας αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, να διαχειριστούμε μια πραγματικότητα – είτε τη συνέχεια μιας τελματώδους ανακύκλωσης του παλιού κατεστημένου, είτε της ανατροπής και αλλαγής σελίδας που τόσο ανάγκη έχει η Θεσσαλία και πολύ περισσότερο η Μαγνησία μας. Όσον αφορά στην αποτίμηση που θα έκανα για τη θητεία μου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, από τα μηνύματα αγάπης και στήριξης των συνδημοτών μου, θεωρώ πως ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους ή τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό. Πάλεψα πέντε χρόνια και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως πρόεδρος του ΚΕΠ υγείας χωρίς αποκλίσεις στα πιστεύω μου και στις αρχές μου με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του Δήμου. Ίσως το πιο σημαντικό δίδαγμα που έλαβα, ήταν πως με πρωτοβουλία, ειλικρίνεια και διάθεση για δουλειά, κάθε αλλαγή είναι υλοποιήσιμη.

Ως περιφερειακός σύμβουλος, ποια ζητήματα θεωρείτε πως θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη διοικούσα αρχή της Περιφέρειας;

Τα ζητήματα είναι πολλά και ουσιαστικά, κυρίως η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών της Θεσσαλίας χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς, κάτι στο οποίο, δυστυχώς, συνετέλεσε η διοικούσα περιφερειακή αρχή Αγοραστού. Στόχος μας πρέπει να είναι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αξιοποιώντας τες με βάση την υποδομή – φυσική και τεχνική – κάθε Νομού, ο οποίος διακρίνεται από την αυτοτέλειά του, δημιουργώντας όμως με τη σειρά μας ένα δίκτυο μέσω των τεσσάρων Νομών, ικανό να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη ανάπτυξης και προοπτικής της Θεσσαλίας σε συνεργασία με περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Κάθε Νομός αντιμετωπίζει τα δικά του ζητήματα, ωστόσο με συλλογικότητα, συνεργασία και ανοιχτούς ορίζοντες απέναντι στην ευρωπαϊκή προοπτική, η Μαγνησία και η Θεσσαλία μπορούν να περάσουν σε νέα εποχή.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία της Περιφέρειας, θέλουν τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα, από 9,5 σε 35 μονάδες απόστασης από τον Κώστα Αγοραστό. Πώς θα σχολιάζατε τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα;
Με λυπεί το γεγονός πως αντιφατικές δημοσκοπήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας με διφορούμενα στοιχεία. Είναι οξύμωρο μέσα σε 2 εβδομάδες να υπάρχει τέτοια απόκλιση στα ποσοστά μεταξύ των δύο μονομάχων. Η μοναδική αξιόπιστη δημοσκόπηση είναι η κάλπη της 26ης Μαΐου. Εκείνη και μόνο θα αποτυπώσει με πλήρη ακρίβεια τη βούληση των πολιτών, συνεπώς, καλύτερα να αναμένουμε το αποτέλεσμα. Ας μην προστρέχουν κάποιοι μέσα στον πανικό τους να προκαταβάλλουν την απόφαση των πολιτών της Θεσσαλίας. Οι περιοδείες που κάνουμε σε όλη τη Μαγνησία αποτυπώνει τη νίκη, η οποία έρχεται μέσα από τη δυναμική προσωπικότητα του Νίκου Τσιλιμίγκα και του προγράμματός μας για τους συμπολίτες μας.

Καθότι νέος, ασχοληθήκατε με τα κοινά και είστε ενεργός στον δημόσιο διάλογο, κάτι που ωστόσο δεν αποτελεί συνήθεια για τον πολιτικό στίβο. Πώς θα σχολιάζατε τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και ποια θα ήταν η πρότασή σας προκειμένου να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές;
Η αποχή των νέων από τα κοινά μόνο δυσάρεστη εξέλιξη αποτελεί. Μια διοικούσα αρχή σε μια εποχή που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το μόνο που θα επιθυμούσε είναι ένα «πάντρεμα» έμπειρων στελεχών και νέων ανθρώπων, αποσκοπώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με αυτή την κουλτούρα πορεύεται και ο επικεφαλής μας Νίκος Τσιλιμίγκας, καλώντας τόσο τα στελέχη, όσο και τους πολίτες σε συστράτευση με στόχο η Θεσσαλία να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει, αλλά και να αγγίξει το βεληνεκές των δυνατοτήτων της, υπέρ ενός αναβαθμισμένου βιοτικού επιπέδου για τους Θεσσαλούς.

Κλείνοντας, ποιο θα ήταν το μήνυμά σας στους πολίτες της Μαγνησίας και της ευρύτερης Θεσσαλίας;
Ένα μήνυμα θα ήθελα να εκπέμψω, μήνυμα νίκης και πολιτικής αλλαγής. Να δώσουμε τον αγώνα μας ανιδιοτελώς και ταυτόχρονα να δώσουμε τέλος στο παλιό. Με τη σύμπλευση των δημοκρατικών – προοδευτικών δυνάμεων μπορούμε να ανέβουμε τον δρόμο της αλλαγής και της αναδιάρθρωσης, να εργαστούμε ουσιαστικά και να πάμε μαζί τη Θεσσαλία τόσο ψηλά όσο της αξίζει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το