Τοπικά

Γιάννης Σακκόπουλος: Ακατέργαστο διαμάντι των Σποράδων η Αλόννησος – Να της δοθεί η αξία που δικαιούται

Στην Αλόννησο, ένα από τα έξι οικολογικά νησιά της Ευρώπης, βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννης Σακκόπουλος, ο οποίος σε επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της Αλοννήσου συζήτησε προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παραμένει η υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι οι αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των μόνιμων κατοίκων του νησιού, αλλά και των επισκεπτών, καλύπτονται από έναν μόνο αγροτικό ιατρό. Ο κ. Σακκόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα στο πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του θα συμβάλει με κάθε τρόπο προκειμένου το ιατρείο να στελεχωθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ικανό να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών, οι οποίες αυξάνονται σημαντικά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε επίσης το θέμα του εναλλακτικού τουρισμού, στον οποίο επενδύει συστηματικά η Αλόννησος τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια για μετατροπή του περίφημου ναυαγίου της Περιστέρας, σε υποθαλάσσιο μουσείο που θα είναι επισκέψιμο με καθοδηγούμενη κατάδυση και αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στον τουρισμό της Αλοννήσου.

Ο κ. Σακκόπουλος τόνισε ότι η επικείμενη λειτουργία επισκέψιμου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, με ισχυρές προοπτικές για την Αλόννησο και ευρύτερα για τις Βόρειες Σποράδες. Ανοίγει ο δρόμο για μια νέα μορφή τουριστικής ανάπτυξης που θα δώσει την ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί η μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το εξαιρετικό θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου.

«Η Αλόννησος αποτελεί το ακατέργαστο διαμάντι των Σποράδων και θα πρέπει επιτέλους να της δοθεί η αξία που δικαιούται», δήλωσε ο κ. Σακκόπουλος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία των κατοίκων του νησιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το