Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Από Βρυξέλλες – Δομοκό ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο καταδικασμένος σε φυλάκιση 13 ετών και 8 μηνών Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Το επί σειρά ετών πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση από τις Βρυξέλλες γύρω στις 15:20 και από εκεί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος.

Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή του. Η μεταγωγή του Λαγού στον Εισαγγελέα έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη. Ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής φρόντισε να προκαλέσει για ακόμα μία φορά βγαίνοντας από το όχημα για να εισέλθει στο Εφετείο. Συγκεκριμένα φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Ζήτησε να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να ασκεί τα καθήκοντα στην Ευρωβουλή
Τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό περίμεναν στο Εφετείο οι δύο συνήγοροι του, Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος. Ο Λαγός κατέθεσε αίτημα στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο Λαγός έχει υποβάλει ήδη αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή.

Ο εισαγγελέας ωστόσο, ενημέρωσε τον καταδικασθέντα Ευρωβουλευτή πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Επομένως από το Εφετείο θα οδηγηθεί κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού. Εξω από το Εφετείο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», ενώ δύο τρεις φίλοι του λαγού του φώναξαν «Γιαννάρα γερά».

Στην απομόνωση
Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού θα διανυκτερεύσει απόψε ο Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο της διαδικασίας, που τηρείται αυστηρά, σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού στον χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, θα υποβληθεί αμέσως σε μοριακό τεστ και θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα το πρωί της Κυριακής.

Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του. Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή. Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το