Τοπικά

Γιάννης Αναστασίου: Η απόφαση “αναστολής” για την 32η Ταξιαρχία να μην είναι προεκλογικό πυροτέχνημα

Σε δήλωσή του για το θέμα της απόφασης αναστολής μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Αναστασίου τονίζει τα ακόλουθα:

“Από την πρώτη στιγμή είχα ζητήσει με δήλωσή μου την αναστολή της απόφασης για την μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο. Η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το πάγωμα της μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας αποτελεί ασφαλώς μία νίκη για την τοπική κοινότητα που ομόθυμα αντέδρασε στις αποφάσεις επί του θέματος που είναι πλέον οφθαλμοφανές σε όλους πως είχαν παρθεί. Αυτό ωστόσο που θα πρέπει να προσεχθεί είναι πως πρόκειται για πάγωμα απόφασης σε προεκλογικό χρόνο υπό την πίεση των αντιδράσεων.. και όχι για οριστική αναστολή υλοποίησης του υφιστάμενου σχεδιασμού. Οι πολίτες απαιτούν δεσμεύσεις και εγγυήσεις πως το θέμα θα παγώσει σε βάθος χρόνου -όχι μόνο για τις εκλογές-, ώστε να υπάρξει το επαρκές διάστημα σχεδιασμού υλοποίησης ισοδυνάμων μέτρων, -εάν επιλεγεί τελικά η αποχώρηση της Ταξιαρχίας- ή της αξιοποίησης μέρους του στρατοπέδου Γεωργούλα προς όφελος της πόλης και του κέντρου της Ν.Ιωνίας στο πλαίσιο του υφιστάμενου χωροταξικού σχεδιασμού. Η προσπάθεια των φορέων πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν σταματά με την χθεσινή καθησυχαστική απόφαση του ΥΕΘΑ, καθώς απαιτείται, εγρήγορση και σοβαρότητα στην διεκδίκηση των αιτημάτων της πόλης, συνεργασία και σχεδιασμός για την επίτευξη του κοινού στόχου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη η χθεσινή απόφαση “αναστολής” να μην είναι προεκλογικό πυροτέχνημα.

Σημειώνω τέλος πως η ομόθυμη αντίδραση και συνύπαρξη των εκπροσώπων των τοπικών φορέων σε εκδηλώσεις όπως η χθεσινή του Εμπορικού Συλλόγου για την μη απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας, δεν σημαίνει και πολιτική ανοχή σε ακραίες ξενοφοβικές κινδυνολογίες που εκφέρονται από πολιτικά πρόσωπα με προφανή εκλογική σκοπιμότητα που επενδύουν στο φόβο και τον λαϊκισμό.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το