Τοπικά

Γιαγιάδες επιστρέφουν στα θρανία για το απολυτήριο Γυμνασίου «Θ»

thumbnail_Σ15 Φ1

Το απολυτήριο Γυμνασίου ήταν γι’ αυτές ένα όνειρο ανεκπλήρωτο. Η αίσθηση να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις παραστάσεις που δεν μπόρεσαν, όταν έπρεπε, τις ώθησε να λάβουν την απόφαση να εγγραφούν φέτος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Βόλου παρακολουθώντας το πρώτο έτος μαθημάτων.

Και αναμφίβολα νιώθουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες και γεμάτες πνευματικά και ψυχικά για όσα έχουν ζήσει μέχρι στιγμής στο σχολείο σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Στη «Θ» μίλησαν την ημέρα της σχολικής γιορτής του ΣΔΕ δύο κυρίες που εκτός από μητέρες είναι και γιαγιάδες αποτελώντας πρότυπο και για τα εγγόνια τους με τη δίψα τους να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Μάλιστα η μία εκ των δύο έχει και δισέγγονο.

Η 62χρονη κ. Δήμητρα Καλαβριώτη, μητέρα μιας κόρης, αλλά και γιαγιά, μας ανέφερε πως «ήρθα στο ΣΔΕ για να εκπληρώσω τα όνειρό μου. Μεγάλωσα σε χωριό και όταν ήθελα να φοιτήσω σε σχολείο, δεν μπορούσα. Μου δόθηκε, όμως, η ευκαιρία και ήρθα. Είναι υπέροχα, είναι φανταστικά. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη».

Ερωτηθείσα για τα μαθήματα που της αρέσουν περισσότερο, μας απάντησε πως της αρέσουν η ιστορία, η έκθεση και η κοινωνική αγωγή.

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Χαρούλα Ηλιάδου μας επισήμανε, πόσο της άρεσε που επέστρεψε στα θρανία για να φοιτήσει στο σχολείο.

Η ίδια εκτός από εγγόνι έχει και δισέγγονο. Για χρόνια εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα και όπως τόνισε «ήρθα στο ΣΔΕ για να λάβω το απολυτήριο Γυμνασίου, γιατί ενδεχομένως να μου χρειαστεί».

Μάλιστα έχει σκοπό να τελειώσει και το ΕΠΑΛ. Κάνοντας πιο μακροπρόθεσμα σχέδια θέλει να σπουδάσει είτε Ιστορία είτε Πληροφορική.

«Διαβάζω για να πετύχω τον στόχο μου. Πιστεύω ότι είμαι πολύ καλή και το σχολείο με βοηθά να μάθω πράγματα που δεν ήξερα. Μου αρέσει και με τη δύναμη του Θεού θα συνεχίσω» δήλωσε.

Ερωτηθείσα τι της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον πρώτο χρόνο μαθημάτων, απάντησε πως της έκαναν εντύπωση το σχολείο, οι μαθητές, οι καθηγητές, το πνεύμα συνεργασίας. Τα μαθήματα που μου αρέσουν, είναι η Ιστορία, η Πληροφορική, η Κοινωνική Αγωγή, η Χημεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το