Ελλάδα

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στον υπολογιστή του 42χρονου – Για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ το 2015

Εύρημα το οποίο συνδέει τον συλληφθέντα 42χρονο στη γιάφκα στο Κουκάκι με την τρομοκρατική οργάνωση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΕΕΒ επισημαίνει ότι από τις έρευνες στα ψηφιακά εργαστήρια, στον υπολογιστή που κατασχέθηκε από το σπίτι τού
προφυλακισμένου 42χρονου βρέθηκε αποθηκευμένη σε σκληρό δίσκο σε μορφή PDF προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», για τη βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Οπως αναφέρει η Αντιτρομοκρατική, η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης είχε δημοσιευτεί σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο στις 6/1/2016. Το επίμαχο PDF με την προκήρυξη, όπως προκύπτει από τα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής, είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο βράδυ 5/1/2016, πριν δηλαδή δημοσιευτεί στον ιστότοπο.
Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής:

«Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015,
από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),
επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.
Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.
Οι έρευνες συνεχίζονται».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το