Κόσμος

Για τον Άρη ετοιμάζεται 13χρονη αστροναύτης (video)

Μπορεί να είναι μόλις 13 ετών, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις που θέλει η NASA για να την στείλει στο διάστημα. Ο λόγος για την Αλίσα Κάρσον που θα ταξιδέψει μέχρι τον πλανήτη Άρη

Κατάγεται από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ και είναι το μόνο πρόσωπο που έχει παρακολουθήσει και τα τρία συνέδρια της NASA. Ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών εκπαιδεύεται για να γίνει αστροναύτης ενώ δηλώνει αποφασισμένη να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πάει στον Άρη.

Η 13χρονη μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα, και συχνά ανεβάζει tweets σχετικά με τα ταξίδια της στην NASA από το στρατόπεδο εκπαίδευσης, και τις ομιλίες που δίνει για να εμπνεύσει τα άλλα παιδιά να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Έχω σκεφτεί άμα μεγαλώσω πως θέλω να κάνω διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό του αστροναύτη ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου» λέει η 13χρονη.

«Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο στο δρόμο μου και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη. Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή» τονίζει. «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Πολ Φόρμαν από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC.Ο πατέρας της 13χρονης λέει ότι έχει συζητήσει με την κόρη του εκτενώς την αποστολή στον Άρη, καθώς και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ. «Έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε σε τι εκπαιδεύεται, που μάλλον θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033» είπε ο πατέρας της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το