Ελλάδα

Για συνεργασία συζήτησαν Τσίπρας-Κουβέλης

tsipras-kouvelis

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της προεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Φώτης Κουβέλης σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας δήλωσε πως «ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα» και πρόσθεσε: «Εμείς ζητήσαμε προγραμματική συμφωνία και διαρκές συνέδριο, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα προοδευτικής διακυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, στην επικοινωνία συμφωνήθηκε πως μετά την τρίτη ψηφοφορία θα ενεργοποιηθούν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, που θα συνεδριάσουν ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος της προεκλογικής τους συνεργασίας.
Ερωτηθείς ο κ. Κουβέλης για το εάν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι αρκετά νωρίς για να ασχοληθούν οι δύο πλευρές με το θέμα αυτό.
Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Φούντα, ο Φ. Κουβέλης, δήλωσε: «ο καθένας παίρνει τον δρόμο του» ενώ η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η βουλευτής κ. Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το