Κόσμος

Για πρώτη φορά στην ιστορία: Ενας Πρώτος Κύριος ανάμεσα στις Πρώτες Κυρίες

Κάτι αρκετά διαφορετικό συνέβη χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των συζύγων των ηγετών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της οποίας έγινε το πρώτο crash test ανάμεσα στην πρώτη κυρία της Αμερικής Μελάνια Τραμπ, και την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ.

Κάποια στιγμή, όλες οι πρώτες κυρίες συγκεντρώθηκαν για μια οικογενειακή φωτογραφία.

Ομως, αν παρατηρήσετε καλά, υπήρχε και ένας κύριος ανάμεσά τους. Ποιος ήταν αυτός;

Αυτός, λοιπόν, ήταν ο Πρώτος Κύριος του Λουξεμβούργου, ο Γκοτιέ Ντεστενέ, ο οποίος είναι ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Ο Ντεστενέ στάθηκε χαμογελαστός ανάμεσα στις Πρώτες Κυρίες και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο γάμος του πρωθυπουργού με τον αγαπημένο του

Λίγους μήνες μετά την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στο Λουξεμβούργο, ο πρωθυπουργός της χώρας Ξαβιέ Μπετέλ έκανε χρήση του νόμου και παντρεύτηκε τον σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ στις 15 Μαΐου του 2015.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος είχε σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μιλάει ελληνικά, είχε συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον Βέλγο σύντροφό του ήδη από το 2010. Η πρόταση γάμου έγινε από από τον Ντεστενέ τον Αύγουστο του 2014.

Ο Μπετέλ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο τρίτος πρωθυπουργός στην Ευρώπη μετά την Τζοάνα Σιγκουροαρντότιρ της Ισλανδίας και τον Ελιο ντι Ρούπο του Βελγίου. Ωστόσο από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο μοναδικός gay ηγέτης στον κόσμο.

Πηγή: The TOC

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το