Παραπολιτικά

Για προσέλκυση τουριστών

Σε καθημερινή βάση οι δήμαρχοι των Σποράδων δίνουν «μάχη» στα λόγια για την προσέλκυση τουριστών στα νησιά μη δίνοντας καμία βαρύτητα στο γεγονός ότι οι τουρίστες από το εξωτερικό θα έρχονται χωρίς τεστ. Ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα τουριστικά καταλύματα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού. Προφανώς τεστ θα γίνονται από τις καμαριέρες, τους σερβιτόρους και τα poolboy… Αλκοτέστ μπορεί να γίνονται, τεστ για covid αποκλείεται. Νησιά χωρίς γιατρούς, χωρίς υποδομές, χωρίς την ύπαρξη στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας για τη δημόσια υγεία. «Ανοίγουν» για να σωθεί ο τουρισμός που θα επιτρέψει στη χώρα να επιβιώσει. Το δόγμα «μένουμε ασφαλείς» ξεχάστηκε … Για την ακρίβεια οδηγήθηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Free covid area τα νησιά υπογράφουν συμβόλαιο «συγκατοίκησης» με τον κορωνοϊό, αλλά όλοι ελπίζουν πως δεν θα στοιχίσει ακριβά γιατί μειώθηκε ο ΦΠΑ στη λεμονίτα…
Τα θέματα δημόσιας υγείας έπαψαν να έχουν προτεραιότητα. Όχι πως στην περίοδο της καραντίνας δόθηκε καμία σημασία στην ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Χειροκροτήματα και εξαγγελίες αποτελούσαν κακοπαιγμένες επικοινωνιακές παραστάσεις.
Οι κάτοικοι των νησιών λογικά έπρεπε να νιώθουν ανοχύρωτοι απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού, αλλά το αίσθημα της οικονομικής επιβίωσης είναι κυρίαρχο και ουδόλως ενδιαφέρονται για την εξάπλωση του ιού. Δεν ανησυχούν πλέον για το γεγονός ότι δεν έχουν καθόλου επιτόπιες δυνατότητες. Δεν ανησυχούν που θα φιλοξενούν τουρίστες, χωρίς κανέναν έλεγχο και βέβαια χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων. Σημασία τώρα έχει το χρήμα και δίλημμα δεν υπάρχει κανένα.
Όλα τα μέτρα και όλες οι θυσίες πάνε «στράφι».
Τα νησιά ανοίγουν χωρίς να έχει ειπωθεί λέξη για ειδικό σχεδιασμό, για άμεση υγειονομική και οικονομική κάλυψη.
Γι’ αυτό πρέπει άμεσα τα ιατρεία να στελεχωθούν από το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Γι΄ αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για άμεση διακομιδή σε περίπτωση που εμφανιστεί επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα, ο οποίος θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένος για τέτοιου είδους μεταφορές ασθενών. Για όλα αυτά πρέπει να μας μιλήσουν οι δήμαρχοι.
Εκτός και αν ταυτίστηκαν με το νέο «δόγμα» και η παράσταση «νοιάζομαι για τις ανθρώπινες ζωές» μεταφέρεται για τον Αύγουστο στην Επίδαυρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το