Αθλητισμός

Για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως κριτής ο Ν. Τουλούδης

Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Τουλούδης και η ΚΟΕ αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, ώστε για πέμπτη φορά στην καριέρα του, να συμμετάσχει στην 33η Ολυμπιάδα στο Παρίσι, ως κριτής στο άθλημα των καταδύσεων από βατήρα.

Υπήρξε αθλητής καταδύσεων στον ΝΟΒΑ και πρωταθλητής Ελλάδος στις καταδύσεις από βατήρα 3μ., με διεθνείς συμμετοχές. Καταξιωμένος προπονητής του ΝΟΒΑ επί σειρά ετών, ομοσπονδιακός προπονητής, διεθνής κριτής και μέλος της European και WordAquatics.

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2021, όπου έλαβε μέρος, συμμετείχε ως κριτής στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Φουκουόκα 2022 και Ντόχα 2024, καθώς επίσης και στους Ευρωπαϊκούς, Ασιατικούς και Αφρικανικούς Αγώνες. Απ’ αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις επιλέχτηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα του 2024, εκπροσωπώντας τις ηπείρους τους. Κατόπιν των αξιολογήσεων που έλαβε, επιλέχθηκε να είναι ένας από τους 23 κορυφαίους κριτές στον κόσμο στο άθλημα των καταδύσεων και θα είναι παρών στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στον πλανήτη μας, που θα γίνει στην πόλη του φωτός από 26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου 2024.

Οι τέσσερις προηγούμενες Ολυμπιακές συμμετοχές του ήταν στην Αθήνα 2004, στο Λονδίνο 2012, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο 2016 και στο Τόκιο 2021.

Για την ιστορία, οι αθλητές Μπίμης Θωμάς και Συρανίδης Νίκος, πρώην αθλητής του ΝΟΒΑ κατέκτησαν το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στον ελληνικό υγρό στίβο, στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων, στην 28η Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Η Βολιώτισσα αθλήτρια Ελένη Σταυρίδουτου ΝΟΒΑ ήταν η πρώτη Ελληνίδα καταδύτρια που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην 25η Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992. Ο τελευταίος Έλληνας αθλητής καταδύσεων που έλαβε μέρος στην 30η Ολυμπιάδα στο Λονδίνο το 2012, ήταν ο Στέφανος Παπαρούνας πρώην αθλητής του ΝΟΒΑ και απόφοιτος του Αθλητικού Γυμνασίου Βόλου.

Το άθλημα των καταδύσεων ξεκίνησε στον Βόλο από τον αείμνηστο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Παναγιώτη Κυριαζή και το έργο του συνεχίστηκε από τον Νίκο Τουλούδη και τον Στάθη Τοπαλίδη. Σήμερα προπονητές είναι ο Λάμπρος Λιάρος και η Θεοδώρα Καπετανιά. Το ακροβατικό και εντυπωσιακό αυτό Ολυμπιακό άθλημα, έχει γράψει τη δική του ιστορία για μισό αιώνα και πλέον, στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και για τον λόγο αυτό αξίζει τον σεβασμό και τη στήριξη όλων.

 

 

Share
Ετικέτες: Νίκος Τουλούδης

Πρόσφατα άρθρα

Συμμετοχή της ΔΕΥΑ Δήμου Ρ. Φεραίου στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη

Ως Τακτικό Μέλος στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη - ΔΕΠΑΝ θα συμμετάσχει η…

23 Μαρτίου 2024

Νικηφόρα αρχή των Νεανίδων της Αργούς

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις της η ομάδα Νεανίδων της Αργούς στην πρώτη αγωνιστική…

23 Μαρτίου 2024

Η γραφειοκρατία καλά κρατεί στις μεταβιβάσεις – Το my property έλυσε προβλήματα, αλλά με ατέλειες το πρόγραμμα – Ο Γ. Κόνσουλας στη «Θ»

Το my property είναι χρήσιμο σύστημα που έλυσε τα χέρια ή δημιούργησε καθυστερήσεις και νέα…

23 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Βαγγέλη Αποστόλου στον Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βαγγέλη Αποστόλου…

23 Μαρτίου 2024

Στη έκθεση Feriennese Wien 2024 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο των δράσεων της Τουριστικής Προβολής 2024 της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Τουριστική…

23 Μαρτίου 2024

Στην Κύπρο το τμήμα Κ13 της Αγίας Άννας

Στο διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου Elite Neon Cup 2024 που διοργανώνει η Yellow Fields στις…

23 Μαρτίου 2024