Τοπικά

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Αντιμετωπίσιμα και για καλά διαβασμένους ήταν σε γενικές γραμμές τα θέματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στα τρία μαθήματα προσανατολισμού και τα οποία ήταν τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και η Βιολογία.
H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημέρωσε ότι χθες Τρίτη, διεξήχθησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των αποφοίτων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στα είκοσι δύο εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο μάθημα των Μαθηματικών για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής και στο μάθημα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.
Οι υποψήφιοι ήταν στον αριθμό 1.358. Από αυτούς εξετάστηκαν 1.261 και απουσίασαν 97 με ποσοστό συμμετοχής 92,86%.
Τα θέματα παραλήφθηκαν εγκαίρως και οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.
Υποψήφιοι και καθηγητές σχολιάζοντας θέματα στα τρία μαθήματα έκαναν λόγο για αντιμετωπίσιμα ζητήματα για τα οποία, όμως, έπρεπε να είναι καλά διαβασμένοι.
Για τα Μαθηματικά επισήμαναν πως ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, ενώ το τέταρτο ζήτημα απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή λόγω δυσκολίας.
Σχολιάζοντας η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα ανέφερε τα εξής: «Καλύπτεται σχεδόν το σύνολο της ύλης. Τα θέματα παρουσιάζουν κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία και είναι παρόμοιας δυσκολίας με τα αντίστοιχα περσινά».
Διαβαθμισμένης δυσκολίας ήταν και τα θέματα στη Βιολογία, ενώ αντιμετωπίσιμα ήταν τα ζητήματα και τα Αρχαία Ελληνικά. Ειδικότερα το διδαγμένο κείμενο προερχόταν από τον Αριστοτέλη και το αδίδακτο από τον Πλάτωνα.
Σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.
Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ για τις επόμενες δύο μέρες εξετάσεων έχει ως εξής: Πέμπτη, 8/6 Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
Δευτέρα, 12/6 Ιστορία, Φυσική, Οικονομία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

 

Share
Ετικέτες: πανελλαδικές

Πρόσφατα άρθρα

Επιχείρηση της πυροσβεστικής για ζευγάρι στην Ανεμούτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Π.Υ.Βόλου για ζευγάρι στην Ανεμούτσα. Το νεαρό ζευγάρι τουριστών, χάθηκε…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: «Δεν ταιριάζουν όσα διαρρέονται με όσα γνωρίζουμε – Μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκάλεσε αυτό στον Όλιβερ»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και στην κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρή 19χρονη έπειτα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων

Μια 19χρονη έχασε τη ζωή της παραμονές Χριστουγέννων, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης - Φερών, στο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία του εμφάνιση και η μάχη για την υγεία του – Γιατί μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από τη μάχη που έδινε με σοβαρό πρόβλημα υγείας έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

O Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι – Δείτε live σε ποιο σημείο της Γης βρίσκεται

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του με σκοπό έως τα ξημερώματα των…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα Μητσοτάκη – «Ένας γνήσιος Μακεδόνας, οι νότες του μένουν βαθιά στη μνήμη μας»

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη…

24 Δεκεμβρίου 2023