Τοπικά

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη καταδικάστηκε 26χρονος Βολιώτης μετά από επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

«Γυαλιά καρφιά» τα είχαν κάνει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης πριν πέντε χρόνια έξι Έλληνες Ρομά και χθες ένας εξ αυτών κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, καθώς είχε τραυματιστεί στο επεισόδιο ο σερβιτόρος του καταστήματος.
Πρόκειται για 26χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με τριετή αναστολή. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο είχε καταδικαστεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017 με ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Ο 26χρονος ζήτησε συγνώμη από τους μηνυτές, σερβιτόρο και ιδιοκτήτη του καταστήματος, ωστόσο αρνήθηκε πως είχε χτυπήσει αυτός τον υπάλληλο και μάλιστα στο μάτι.
Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές είχε κρίνει αθώους τους άλλους δύο της παρέας των έξι, ενώ για τρεις η κατηγορία είχε μετατραπεί σε άμεση συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση. Κατηγορούνταν ότι είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και στο χέρι, τον 27χρονο σερβιτόρο του καταστήματος, στις 12 Οκτωβρίου του 2014 στη διάρκεια επεισοδίου στις 6 το πρωί σε νυχτερινό κέντρο του Βόλου και η αιτία φέρεται να ήταν το ύψος του λογαριασμού.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά στη διάρκεια της πρωτόδικης ακροαματικής διαδικασίας, οι έξι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν επιτεθεί στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, όταν διαμαρτυρήθηκαν για το ύψος του λογαριασμού, που τους είχε χρεώσει, καθώς εκτός από μία φιάλη οινοπνευματώδους ποτού, φέρεται να τους είχε χρεώσει και έξι ποτήρια επιπλέον…

Ο ιδιοκτήτης, όπως υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι, φέρεται να τους πέταξε τα χρήματα, να τους εξύβρισε και να τους είχε πει, να μην ξαναπατήσουν στο μαγαζί.
Τότε φέρεται να είχε παρέμβει ο 29χρονος σερβιτόρος του καταστήματος, στον οποίο φέρονται να επιτέθηκε ο ένας εκ των έξι χτυπώντας τον στο πρόσωπο, κάτω από το μάτι, ενώ του έσπασε και το ένα χέρι… Ο σερβιτόρος, όπως ανέφερε, είχε χάσει τις αισθήσεις του και όταν τις ανέκτησε, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.
Στη διάρκεια του επεισοδίου έσπασαν μπουκάλια και εκσφενδονίστηκαν καθίσματα, ενώ όπως ανέφερε ο 39χρονος ιδιοκτήτης, μπορεί οι δράστες του επεισοδίου να πουλούσαν και προστασία, γιατί είχαν ξανακάνει φασαρία στο κατάστημα.
Στους τρεις, των οποίων οι κατηγορίες είχαν μετατραπεί σε άμεση συνέργεια στην πράξη του 26χρονου, είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης 9 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το