Τοπικά

Για ένα μήνα φιλοξενήθηκαν στο Βόλο 14 Σλοβάκοι μαθητές

ΓορίτσαΜαιο2016

Αναχώρησαν από το Βόλο, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουνίου, οι Σλοβάκοι μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus +, που συνδιοργάνωσε το σχολείο τους με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Οι δεκατέσσερις Σλοβάκοι μαθητές παρέμειναν στην πόλη ένα μήνα και εργάστηκαν σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Βόλου, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση είναι προϋπόθεση για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας από το σχολείο τους.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, η πρακτική άσκηση πραγματώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι ίδιοι ευχαρίστησαν και γραπτώς αυτούς που συνεργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό καθώς και όσους άνοιξαν τις υπηρεσίες τους και στήριξαν τους φιλοξενούμενους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και δράσεις ώστε οι Σλοβάκοι μαθητές να γνωρίσουν και να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής ζωής, της παράδοσης και του πολιτισμού της χώρας μας στη δική τους.

Συγκεκριμένα έγιναν οι ακόλουθες δράσεις:
Υποδοχή στο σχολείο. Μάθημα και γνωριμία με τους Έλληνες συμμαθητές τους. Χοροί και τραγούδια στην αυλή του Σχολείου.

Συμμετοχή στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Καρταλείου Διδακτηρίου, που τους εντυπωσίασε.

Ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο με καράβι. Περιήγηση στην πόλη και μπάνιο στις Κουκουναριές.

Απογευματινή επίσκεψη και περιήγηση στην Πορταριά – Μακρυνίτσα.

Ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θαύμασαν και τη φυσική ομορφιά αλλά και το κάλλος των ορθοδόξων μνημείων.

Απογευματινός περίπατος στο λόφο της Γορίτσας. Ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας της πόλης.

Οι Σλοβάκοι μαθητές με τον Διευθυντή επισκέφθηκαν την παρακείμενη στο Σχολείο Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής, το Μουσείο Κίτσου Μακρή και τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Γύρος της πόλης με αυτοκίνητο: Περιήγηση και ξενάγηση στην Αργώ, στο Κάστρο του Βόλου, Διμήνι (νεολιθική ακρόπολη, νέα ευρήματα, παρακείμενος τάφος), Αρχαία Δημητριάδα, Προφήτης Ηλίας, Σωρός, Αμφάνες και Πευκάκια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το