Παραπολιτικά

Για 80.000 ευρώ «καταρρέουν» Βιολογικός και Παγασητικός “Θ”

Εάν το θέμα δεν τόσο εξαιρετικά σοβαρό και κρίσιμο, το μόνο που θα τους άξιζε θα ήταν ο χλευασμός. Δεν είναι όμως δυνατόν να έχει διαλυθεί ο Βιολογικός της πόλης γιατί δεν δίνονται 80.000 ευρώ για αγορές υλικών προκειμένου να προλαμβάνονται οι βλάβες. Δώδεκα σημαντικές βλάβες, που κανείς δεν αποκαθιστά, έχουν διαλύσει το σύστημα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Η πόλη κινδυνεύει για 80.000 ευρώ και από την απουσία μελέτης πρόβλεψης των βλαβών, όταν στη ΔΕΥΑΜΒ τα χρήματα δίνονται για προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών (!).

Είναι σαν ένας άνθρωπος να παρουσιάζει βήχα, να μην τον αντιμετωπίζει και να προσπαθεί να σωθεί όταν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της πνευμονίας.

Χθες στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού παιζόταν ένα θέατρο του παραλόγου. Ο γενικός διευθυντής Σ. Τζίνης ειδοποιείται για 1.600 κυβικά λύμα που διοχετεύεται στον Ξηριά, ανεπεξέργαστο. Σημειώνεται δε ότι από την προηγούμενη Παρασκευή διοχετεύεται λόγω βλάβης μερικώς επεξεργασμένο λύμα στον Παγασητικό, αλλά για τα γεγονότα ειδοποιήθηκε μόνο η Δωροθέα Κολυνδρίνη… που επίσης δεν φρόντισε να ενημερώσει την κοινή γνώμη.

Τα κρυφά, μείνανε κρυμμένα μεταξύ φίλων…

Για να επιστρέψουμε όμως στα χθεσινά …καταφθάνει λοιπόν στο Βιολογικό ο διευθυντής με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Σ. Παπαευσταθίου και ρωτά γιατί συνέβη το απρόοπτο. Το απρόοπτο συνέβη γιατί υπήρξε διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ και το σύστημα που μερικώς επεξεργάζεται πλέον το λύμα έπαψε να λειτουργεί.

Και αναρωτήθηκε εύλογα γιατί αμέσως δεν θέσανε σε λειτουργία τις γεννήτριες.

– Από την Τρίτη σου είπαμε πως δεν έχουμε πετρέλαιο ήταν η απάντηση.

Έφυγαν με το κεφάλι χαμηλωμένο και είπαν πως θα στείλουν πετρέλαιο… σήμερα.

Εικόνα διάλυσης, κατάρρευσης. Στο μεταξύ έχουν στα χέρια τους δεκάδες υπηρεσιακά σημειώματα για τα προβλήματα, στα οποία ποτέ δεν έδωσαν απάντηση, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες εργαζομένων. Αρκούνται να υποστηρίζουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, πως τους σαμποτάρουν οι εργαζόμενοι στο Βιολογικό. Αυτό προφανώς οφείλουν να το υποστηρίξουν και δημόσια…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το