Τοπικά

Γεύσεις από το Ισραήλ στον Βόλο

Γεύσεις από τη Μέση Ανατολή προσφέρουν στο εστιατόριό τους στο κέντρο του Βόλου δύο νέοι από το Ισραήλ. Με όρεξη και μεράκι, αλλά και με γνώμονα τα ποιοτικά υλικά, διευρύνουν τους γευστικούς ορίζοντες και με τις συνταγές τους σμίγουν την ανατολίτικη γεύση με την ντόπια κουζίνα.
Ο Wajdi Abuakel και ο Tsuri Reiss συνεργάστηκαν και λειτουργούν μία επιχείρηση με διαφορετικές, αλλά και γνώριμες γεύσεις που εντυπωσιάζουν τους θαμώνες.

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2018 λειτούργησαν για πρώτη φορά το Baraca στην οδό Τ. Οικονομάκη 17.


«Σήμερα κλείνω 19 χρόνια που βρίσκομαι στον Βόλο» ανέφερε ο Wajdi Abuakel, που έφυγε από το Ισραήλ σε ηλικία 19 ετών. Αρχικά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μάθει την ελληνική γλώσσα και στη συνέχεια ήρθε στον Βόλο με υποτροφία από την εκκλησία για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο. Έκτοτε μένει εδώ.

Ο συνέταιρός του βρίσκεται στον Βόλο τα τελευταία τρία χρόνια και ήρθε με την οικογένειά του για να μείνει.
«Γνωριστήκαμε και μετά από περίπου δύο μήνες αποφασίσαμε να ανοίξουμε το εστιατόριο» πρόσθεσε.
Η οικογένεια του Wajdi Abuakel βρίσκεται στο Ισραήλ και την επισκέπτεται όταν μπορεί. Έχει αποφασίσει να μείνει μόνιμα στον Βόλο.
«Η ζωή εδώ είναι καλύτερη για μένα. Μπορεί να έχουμε οικονομική κρίση, αλλά ζούμε καλύτερα. Στο Ισραήλ υπάρχουν προβλήματα, όπως τα πολιτικά» πρόσθεσε.
«Είμαι Άραβας από το Ισραήλ και χαίρομαι γι’ αυτό, αλλά νιώθω πιο πολύ ότι είμαι Έλληνας. Βρίσκομαι εδώ τη μισή μου ζωή».

Το εστιατόριο με κουζίνα της Μέσης Ανατολής ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους.
Γεύσεις όπως το φαλάφελ, η σαξούκα και το σνίτσελ μανιταριών «συναρπάζουν» τους γευστικούς ουρανίσκους, ενώ οι θαμώνες μπορούν να γευτούν και αυθεντική αραβική πίτα. «Ό,τι προσφέρουμε είναι χειροποίητο. Φτιάχνουμε τις αραβικές πίτες. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα και οι συνταγές δικές μας. Τα μπαχαρικά έρχονται από το εξωτερικό».

Οι Βολιώτες έχουν «αγκαλιάσει» αυτή την προσπάθεια, αλλά και την επιμονή σε φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Εκτός όμως από Βολιώτες, το εστιατόριο επισκέπτονται και κάτοικοι της πόλης με καταγωγή από το Ισραήλ.
«Ο Έλληνας αγαπά πολύ αυτές τις γεύσεις. Εμείς μεγαλώσαμε με αυτές και όσοι βρίσκονται από το Ισραήλ στον Βόλο επιλέγουν το φαλάφελ που είναι πολύ ωραίο. Για τους Έλληνες είναι διαφορετικό όπως επίσης υγιεινό και vegan». Τόνισε επίσης πως αν στοχεύεις στην ποιότητα κάθε μέρα, πάντα ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος.

Μάλιστα πολλοί είναι οι πελάτες που ενδιαφέρονται να μάθουν για τα «μυστικά» των γεύσεων.
Όπως και άλλες επιχειρήσεις, έτσι και αυτή παρατηρεί από την εμφάνιση του κορωνοϊού μείωση στον τζίρο.
«Υπάρχει μείωση 20-30% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς λείπουν οι φοιτητές» εξήγησε ο Wajdi Abuakel. Το Baraca λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, εκτός από Κυριακή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το