Τοπικά

Γεύσεις από την Κρήτη σε έκθεση παραγωγών – Μέχρι τις 17 Μαΐου η έκθεση

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαΐου, θα μπορούν οι Βολιώτες να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα στο πλαίσιο της 26ης έκθεσης «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδος», που πραγματοποιείται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Δημαρχείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10 το πρωί μέχρι 9.30 – 10 το βράδυ.
Περισσότεροι από 20 παραγωγοί από την Κρήτη, περιμένουν τους Βολιώτες να τους «ταξιδέψουν» στις πλούσιες γευστικές παραδόσεις του τόπου τους.
Ο κ. Νεκτάριος Σερμάκης διοργανωτής της Παγκρήτιας έκθεσης, δήλωσε ότι «Μετά από εννέα χρόνια συνεχών διοργανώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις, εντάξαμε και τον Βόλο, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Βολιώτες και τη Μαγνησία. Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα υπήρξε πάντα συνδετικός κρίκος για την επικοινωνία των ανθρώπων και νομίζω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης».
Μάλιστα, ο κ. Σερμάκης, κάλεσε τους Βολιώτες να έρθουν με τα παιδιά τους και να τα μπολιάσουν με γεύσεις κι αρώματα της Κρήτης και να βρούνε εξαιρετικά προϊόντα της κρητικής και ελληνικής γης, να δουν πώς παράγονται τα προϊόντα και να γνωρίσουν τους παραγωγούς. Ανέφερε ότι πρόκειται για μικρούς παραγωγούς, όπως και ο ίδιος. «Είναι ένας διαφορετικός τρόπος διακίνησης προϊόντων. Αυτές οι εκθέσεις έχουν και φεστιβαλικό χαρακτήρα και πιστεύω ότι η συνάντηση Κρητών και Βολιωτών θα αποδώσει καρπούς».
Ο κ. Σερμάκης, ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο, αλλά και την αδελφότητα Κρητών Βόλου, ενώ επόμενος σταθμός της έκθεσης μετά τον Βόλο, είναι η Πάτρα στις 11 με 19 Ιουνίου.
Η «Θ» είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Δείτε φωτογραφίες

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το