Τοπικά

Γεύμα αγάπης για τους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης

Γεύμα αγάπης για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης από τον Ερυθρό Σταυρό παρέθεσε πριν μερικές ημέρες το εστιατόριο «Καναράκια» σε μια όμορφη και φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Οι πρόσφυγες μαζί με το προσωπικό της δομής επισκέφθηκαν το εστιατόριο, όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος κ. Παύλος Πάνος που μαζί με τον ευεργέτη της πόλης κ. Χαράλαμπο Τσιμά οι οποίοι θέλησαν να προσφέρουν όμορφες στιγμές στους εφήβους από χώρες της Ασίας που βρίσκονται στην περιοχή μας.
Ο κ. Τσιμάς δεν μπόρεσε να παρευρίσκεται στο γεύμα αγάπης, ωστόσο φρόντισε και εστάλησαν στο εστιατόριο σακούλες με διάφορα γλυκίσματα που μοιράστηκαν στους νεαρούς πρόσφυγες.
Η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια της δομής στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Αγριάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Άννα Ζαγοριαννού τόνισε πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παύλο Πάνο και τον κ. Χαράλαμπο Τσιμά για το γεύμα αγάπης και τα γλυκίσματα που μας πρόσφεραν σε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο εστιατόριο «Καναράκια».
Η ίδια πρόσθεσε πως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι ανέρχονται στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης στους 29. Πρόκειται για πρόσφυγες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Συρία, Παλαιστίνη και άλλες χώρες».

Η κοινωνική λειτουργός υπογράμμισε πως «η ηλικία τους κυμαίνεται από δεκατρία μέχρι και 18 ετών. Ήρθαν στην Ελλάδα με πολλές δυσκολίες και διαμένουν στη δομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η οποία λειτουργεί από το 2008. Πάνω από 1.400 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν φιλοξενηθεί στη δομή σε αυτά τα έντεκα χρόνια. Με πολλούς από αυτούς διατηρούμε επαφή και χαιρόμαστε πως, όταν ολοκληρώνουν τις οικογενειακές επανενώσεις μας στέλνουν μηνύματα ότι είναι καλά και μας ευχαριστούν για όσα τους προσφέραμε μέσα από το έργο μας».
Η δομή λειτουργεί όλο τον χρόνο και το προσωπικό της ανέρχεται στα 20 άτομα από διάφορες ειδικότητες, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, δικηγόρος, διατροφολόγος, νοσηλεύτρια, φροντιστές, συντηρητής, καθαρίστρια, οδηγός.
Οι ανήλικοι ασυνόδευτοι φοιτούν στο πρωινό διδακτικό ωράριο των σχολείων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το