Ελλάδα

Γεροβασίλη: Μπορεί να πάμε σε εκλογές – Υποχωρήσαμε από τις κόκκινες γραμμές

γεροβασίλη

Την ξεκάθαρη άποψη ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναυτεμπορική, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «αν παραστεί ανάγκη, ναι, θα προσφύγουμε σε εκλογές. Εκτιμώ πως θα τις κερδίσουμε και με αυτοδυναμία». Μάλιστα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθει στις εκλογές ως έχει και όχι ως άλλο κόμμα. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε πως μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Για τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, τόνισε: «Στη Σύνοδο Κορυφής ήλθαν τα πάνω κάτω. Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα και κυρίως προκειμένου να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Στην Αθήνα συνεχίζουμε τη μάχη, έχοντας υποχωρήσει από τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη δεν τελειώνει στη συμφωνία. Μετά τη συμφωνία έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Έκανε, δε, λόγο για τακτική υποχώρηση στο πρόσφατο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, και επιπλέον ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το Μνημόνιο, παράλληλα με τα δικά της αντισταθμιστικά μέτρα.

Ανέφερε πως στόχος είναι να έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου και ότι όσο δεν υπάρχει συμφωνία παραμένει ο κίνδυνος του Grexit.

Κατά την κ. Γεροβασίλη, το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση ήταν ότι: «Εμπιστευτήκαμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη χώρα. Οποια λάθη έγιναν, έγιναν κυρίως λόγω απειρίας». Δεν θέλησε, όμως, να αναφερθεί προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Για τα capital controls και για το πόσο θα παραμείνουν εν ισχύ, τόνισε: «Δεν είμαι σε θέση να σας πω με ακρίβεια, αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία της οικονομίας. Η περίπτωση της Κύπρου είναι εντελώς διαφορετική».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το