Ελλάδα

Γεροβασίλη: Δεν θύμωσε ο Τσίπρας με υπουργούς

Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός δεν θύμωσε με τους υπουργούς του αλλά μόνο για μια κατάχρηση του λόγου, εξέφρασε, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη δήλωση του Νίκου Φίλη για “πενταροδεκάρες” σχετικά με το πρόσθετο κόστος που επωμίζονται οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση.

“Ο πρωθυπουργός ουδέποτε θύμωσε με τους υπουργούς, ούτε βεβαίως υπήρχε τέτοια πρόθεση και βεβαίως οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους. Μίλησε για μια κατάχρηση του λόγου”, είπε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο Alpha fm.

Για την ουσία της επίπτωσης του μέτρου σημείωσε ότι “ξέραμε ότι είναι ένα μέτρο άδικο και είμαστε διατεθειμένοι όπως και για πολλά άλλα μέτρα να παλέψουμε την κατάργησή τους ή την αλλαγή τους”, υπογραμμίζοντας ότι “ακριβώς επειδή υπάρχουν τα κενά στη δημόσια εκπαίδευση, πάρα πολλοί γονείς αναγκάζονται και με στερήσεις να στείλουν παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια, προκειμένου να καληφθούν τέτοιες ανάγκες”.

Για τη συμφωνία του Αυγούστου σημείωσε ότι “έχει πολλά δυσάρεστα σημεία, σημεία που δεν θα ήταν επιλογή μας, μεταξύ των οποίων και αυτό, έγινε σε ασφυκτικά πλαίσια με έντονους εκβιασμούς και την ώρα που όλα έδειχναν ότι είμασταν ένα βήμα από την άτακτη έξοδο και την χρεοκοπία” και πως πρόκειται για “μια τακτική υποχώρηση για να αποφύγουμε τα χειρότερα”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το