Ελλάδα

Γεροβασίλη: Δεν είναι ούτε χρήσιμες, ούτε στις προθέσεις μας οι εκλογές

γεροβασίλη

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή τη στιγμή και δεν βρίσκονται στις προθέσεις της κυβέρνησης εξέφρασε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός Τύπου, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως ανέφερε η κ.Γεροβασίλη, πάνω από 120 βουλευτές της πλειοψηφίας θα ψηφίσουν την Τετάρτη τα προαπαιτούμενα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το θέμα είναι «να μη χαθεί ο στόχος, είναι αυτονόητο ότι αν ακολουθούνται δυο διαφορετικοί δρόμοι, αυτοί οι δρόμοι θα είναι αποκλίνοντες και όχι συγκλίνοντες εφόσον αυτό συνεχιστεί»

«Νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό να συμβεί αλλά πιστεύω ότι είναι στις προθέσεις όλων, στις προθέσεις όλης της κυβέρνησης, να μην φτάσουμε σε τέτοια θέματα. Ωστόσο ξέρετε είναι δυναμική η κατάσταση, ρευστή και νομίζω ότι κάθε μέρα στο πολιτικό σκηνικό θα αποτυπώνονται και οι συσχετισμοί. Αλλά σίγουρα οι εκλογές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα», ξεκαθάρισε.

Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μπροστά σε ένα πολύ σκληρό δίλημμα θεωρώντας τις αντιδράσεις σε ένα βαθμό φυσιολογικές.

«Διότι πιθανόν όλοι δεν εκτιμούμε στον ίδιο βαθμό το άμεσο και το αναγκαίο και το επιτακτικό. Αυτό όμως πιστεύω ότι και οι μέρες που πέρασαν βοήθησαν για να κατανοηθεί καλύτερα η αναγκαιότητα και ενδεχομένως να αντιμετωπισθεί και ένα πρώτο, θα το έλεγα σοκ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», υποστήριξε.

Η κα Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει «πολιτική ωριμότητα στους περισσότερους τουλάχιστον και αυτό αποτυπώθηκε και στην πρώτη ψηφοφορία, νομίζω θα αποτυπωθεί και τώρα».

«Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να στρίψουμε λίγο πριν τον γκρεμό και αυτό ακριβώς κάναμε» διότι από την άλλη πλευρά σημείωσε «υπήρχε η άτακτη χρεοκοπία με grexit και όλα όσα συνεπάγεται τα οποία, νομίζω, ήταν μη διαχειρίσιμα».

«Επομένως ήταν υποχρεωτικό βήμα και μία απάντηση σε ένα πολύ σκληρό και εκβιαστικό δίλημμα», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το