Ελλάδα

Γεροβασίλη: Αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής η συνάντηση Τσίπρα – αγροτών

gerovasili

«Αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σοβαρά περιθώρια για βελτιωτικές λύσεις» και τόνισε ότι και οι αγρότες από την πλευρά τους, θα πρέπει να απέχουν από ενέργειες όπως το κλείσιμο των συνόρων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί τρια αιτήματα, ένα στις 10 Φεβρουαρίου και δύο στις 15 Φεβρουαρίου και πλέον «εκτιμούμε ότι το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για διάλογο είναι πλειοψηφικό».

Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν επιλύονται με την περιχαράκωση

Αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε το μήνυμα που θα εκπέμψει η Ελλάδα. «Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν επιλύονται με την περιχαράκωση αλλά με την επιμονή στο στρατηγικό στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής θα τονίσει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε στρατηγικό σταυροδρόμι και οφείλει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, οικονομικές, κοινωνικές, και πολιτικές, με όρους ενότητας και αλληλεγγύης. Ειδικά για το προσφυγικό η Ελλάδα θα ενημερώσει τους εταίρους ότι βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, θα τονίσει όμως ότι αυτό δεν αρκεί, αλλά πρέπει όλοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. θα τονιστεί δε ότι όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εργαστούν για την υλοποίηση της συμφωνίας και να απομονωθούν ακραίες φωνές που μιλούν για κλείσιμο συνόρων και κατακερματισμό του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου.
Προσφυγικό: Κλειδί για την επίλυση του προβλήματος η Τουρκία
Το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος είναι η Τουρκία, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και προσέθεσε ότι καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ-Τουρκίας και η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των παράνομων δικτύων διακίνησης με εστίαση στα τουρκικά παράλια.
Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα υπάρξει επίσης τριμερής συνάντηση της Ελλάδας με Γερμανία και Τουρκία, καθώς και διευρυμένη συνάντηση 11 κρατών μελών της ΕΕ με συμμετοχή της Τουρκίας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το