Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Ο κίνδυνος για Ελλάδα και Ευρωζώνη είναι ο Τσίπρας

tsipras-klarino-708

Τη βεβαιότητα πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις «μεγαλόστομες υποσχέσεις» του εκφράζει δημοσίευμα της γερμανικής  Rheinische Post αναφερόμενο στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση προβλέπει αναταράξεις στην Ευρωζώνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Μια κυβερνητική αλλαγή θα έθετε σε κινδύνους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη, καθώς οι αγορές θα αμφισβητούσαν όλη την Ενωση» αναφέρει η ιστοσελίδα και συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στις αγορές.

Την ίδια στιγμή, το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι οι ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στους επενδυτές.

Το DPA, μάλιστα, δεν αποκλείει την επιστροφή της χώρας σε παλιές εποχές κρίσης με αντίστοιχες συνέπειες και για τις γερμανικές αγορές.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί σχόλιο εμπειρογνωμόνων από την ιδιωτική τράπεζα M.M.Warburg & Co., σύμφωνα με την οποία εκτός από τις χρηματιστηριακές αναταράξεις «πιθανή κυβερνητική αλλαγή θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανιστούν με ευρωφοβικές θέσεις».

Εμπειρογνώμονες της τράπεζας HSH Nordbank υποστηρίζουν ότι «εάν έρθουν οι αριστεροί πολέμιοι των μεταρρυθμίσεων στην εξουσία, τότε υπάρχει η απειλή τερματισμού των απαραίτητων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων με νέο κούρεμα του χρέους».

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το