Οικονομία

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Περιορισμένες προσδοκίες για λύση στο ελληνικό πρόβλημα έως την Παρασκευή

Σόιμπλε

Περιορισμένες προσδοκίες για επίλυση της ελληνικής κρίσης κατά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή, διατηρεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Συγκρατημένοι εμφανίστηκαν και αξιωματούχοι της ευρωζώνης δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να παρουσιαστεί λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup.Ο Μάρτιν Γιάγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι οι υπουργοί Οικονομικών αναμένουν μια ενδιάμεση έκθεση για την
Ελλάδα στη συνάντηση της Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας.

«Έχουμε διαχειρίσιμες προσδοκίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος. Η Ελλάδα συμφώνησε με τους εταίρους της τον Φεβρουάριο ότι έως τα τέλη Απριλίου θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων για να λάβει την δόση των 7,2 δισ. ευρώ που εκρρεμεί.

«Ο χρόνος κυλά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα, αλλά εντός του Μαϊου, θα πρέπει εν τέλει να καταρτιστεί. Η κατάσταση όσον αφορά την ρευστότητα είναι ήδη κάπως πιεστική, αλλά (η ρευστότητα) μπορεί να είναι επαρκής μέχρι τον Ιούνιο» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euroworking Group, που συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το