Κόσμος

Γερμανία: Οχτώμιση χρόνια φυλακή σε κανίβαλο αστυνομικό για φόνο

Police officer sentenced in murder case

Ένας γερμανός αστυνομικός καταδικάσθηκε σήμερα από δικαστήριο της Δρέσδης σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη επειδή σκότωσε και κατατεμάχισε έναν άνδρα που είχε συναντήσει σ’ έναν ιστότοπο αφιερωμένο στον κανιβαλισμό, κατά τα φαινόμενα έπειτα από αίτημα του θύματος.

Ο Ντέτλεφ Γκίντσελ, 57 ετών, πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, κρίθηκε «ένοχος για φόνο και προσβολή νεκρού» καθώς τον Νοέμβριο του 2013 σκότωσε στο σπίτι του τον Βόιτσεχ Στέμπνιεβιτς, έναν πολωνικής καταγωγής 59χρονο σύμβουλο. Στη συνέχεια κατατεμάχισε το πτώμα του και έθαψε τα κομμάτια στον κήπο του σπιτιού του στο Χάρτμανσντορφ-Ράιχεναου, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται κοντά στα τσεχικά σύνορα.

Ο Γκίντσελ και το θύμα του είχαν γνωριστεί ένα μήνα πριν συναντηθούν, μέσω ενός ιστότοπου στον οποίο οι χρήστες μοιράζονταν τις κανιβαλιστικές φαντασιώσεις τους.

Στη διάρκεια της δίκης, η υπέρασπιση του Γκίντσελ υποστήριξε ότι το θύμα, το οποίο είχε από καιρό εκφράσει την επιθυμία του να πεθάνει, αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στο υπόγειο του κατηγορουμένου, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι και μετά ένα ηλεκτρικό πριόνι για να κατατεμαχίσει το πτώμα.

Οι ερευνητές κατέθεσαν πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με βεβαιότητα τα αίτια του θανάτου εξαιτίας της κατάστασης του πτώματος του θύματος.

Αυτή η μακάβρια υπόθεση που εκδικάζεται από το τέλος Αυγούστου στη Δρέσδη (ανατολική Γερμανία), είχε προσελκύσει την προσοχή σ’ ολόκληρο τον κόσμο όταν είχε αποκαλυφθεί το 2013.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το